ΑρχικήinetXbox games στο App Store: Η Microsoft είχε βρει λύση και απορρίφθηκε

Xbox games στο App Store: Η Microsoft είχε βρει λύση και απορρίφθηκε

Ήρθε στο φως πως η Microsoft προσπάθησε να επινοήσει λύσεις σχετικά με τον τρόπο διάθεσης των παιχνιδιών Xbox από το App Store. Η Apple πέρυσι αναθεώρησε τις οδηγίες της, έτσι ώστε εταιρείες όπως η Microsoft και η Google να μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια τους διαθέσιμα στο iOS. Όμως, μπορούν να το κάνουν μόνο με την κυκλοφορία κάθε παιχνιδιού ως εφαρμογή που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες. Η Microsoft στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι ο εξαναγκασμός των χρηστών να κατεβάσουν εκατοντάδες εφαρμογές παιχνιδιών είναι “μια κακή εμπειρία”, αν και η εταιρεία φέρεται να ήταν πρόθυμη να συμβιβαστεί εάν η Apple είχε συμφωνήσει με την πρότασή της.

Δείτε επίσης: Ελαττώματα σε Microsoft και Google OAuth καταχρώνται σε επιθέσεις phishing

Σύμφωνα με ιδιωτικά email που είδε το The Verge, η επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης του Xbox, Lori Wright, υπέβαλε μια πρόταση στην Apple, η οποία θα επέτρεπε στη Microsoft να τοποθετεί μεμονωμένες εφαρμογές παιχνιδιών στο κατάστημα iOS χωρίς να καταλαμβάνει όλο τον αποθηκευτικό χώρο του χρήστη. Η Wright ζήτησε από την Apple να επιτρέψει στη Microsoft να τοποθετήσει την τεχνολογία streaming της μόνο μέσα στην εφαρμογή Gaming Pass. Αυτό θα έδινε στην εταιρεία έναν τρόπο να κάνει τα ίδια τα game apps μεγέθους περίπου 30 MB αντί των 150 MB που θα ήταν εάν η τεχνολογία streaming της ενσωματωνόταν σε καθεμία από αυτές.

Δείτε επίσης: Microsoft: Κατάσχεσε ιστότοπους που χρησιμοποιούνται από κρατικούς hacker της Κίνας

Αντί να χρησιμοποιούν την επεξεργαστική ισχύ της συσκευής, τα παιχνίδια θα μεταδίδονται από απομακρυσμένους servers που τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Xbox One και Xbox Series X. Η Wright προφανώς προσφέρθηκε να κάνει τα Xbox-exclusives διαθέσιμα για χρήστες iOS σε μια προσπάθεια να πείσει την Apple. «Αυτή θα ήταν μια απίστευτα συναρπαστική ευκαιρία για τους χρήστες iOS να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τους αποκλειστικούς τίτλους AAA εκτός από τα παιχνίδια Game Pass», έγραψε σε ένα email.

Microsoft Xbox

Η Microsoft είπε στο The Verge ότι η Apple απέρριψε τη λύση της και ήθελε η εταιρεία να ενσωματώσει την τεχνολογία streaming σε κάθε game application. Σε ότι αφορά την Apple, είπε στο δημοσίευμα ότι η πρόταση της Microsoft δεν συμμορφωνόταν με τις Οδηγίες αναθεώρησης του App Store, “συγκεκριμένα την απαίτηση χρήσης αγοράς in-app για ξεκλείδωμα πρόσθετων λειτουργιών ή λειτουργιών εντός μιας εφαρμογής”. Η Microsoft αρνήθηκε ότι οι in-app αγορές συνετέλεσαν στην απόρριψη της πρότασης από την Apple.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Πώς να αλλάξετε τη μορφή της ημερομηνίας

Στο τέλος, η Microsoft άλλαξε το επίκεντρο ανάπτυξης και έδωσε στους χρήστες iOS πρόσβαση στο xCloud μέσω του Safari. Ωστόσο, ο CVP του Xbox Cloud Gaming Kareem Choudhry είπε στο The Verge ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να αναζητά βιώσιμες αναλύσεις που [θα] επιτρέπουν [στα παιχνίδια της] να εισέλθουν στο App Store».

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS