ΑρχικήsecuritySEC: Προειδοποιεί τους επενδυτές για κυβερνητικές επιθέσεις πλαστοπροσωπίας

SEC: Προειδοποιεί τους επενδυτές για κυβερνητικές επιθέσεις πλαστοπροσωπίας

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές για απατεώνες που υποδύονται αξιωματούχους της SΕC μέσω τηλεφωνημάτων, φωνητικών μηνυμάτων, email και επιστολών.

SEC

Δείτε επίσης: Scam vishing εξαπατά τα θύματα να πάρουν τηλέφωνο τους απατεώνες

Η ειδοποίηση προέρχεται από το Γραφείο Εκπαίδευσης και Προστασίας Επενδυτών της SEC (OIEA), το οποίο εκδίδει τακτικά προειδοποιήσεις για να ενημερώνει τους επενδυτές σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε επενδυτικές απάτες.

«Γνωρίζουμε ότι αρκετά άτομα έλαβαν πρόσφατα τηλεφωνήματα ή μηνύματα στον τηλεφωνητή που φαινόταν ότι προέρχονταν από έναν αριθμό τηλεφώνου της SEC», ανέφερε η ΟΙΕΑ.

«Οι κλήσεις και τα μηνύματα προκάλεσαν υποτιθέμενες ανησυχίες για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές ή άλλη ύποπτη δραστηριότητα στους λογαριασμούς επιταγών ή κρυπτονομισμάτων των παραληπτών».

Συνιστάται στους επενδυτές να μην παρέχουν προσωπικές πληροφορίες μέχρι να επαληθεύσουν ότι μιλούν με έναν αξιωματούχο της SΕC, καθώς αυτές οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα φωνητικά μηνύματα “δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με την SEC“.

Δείτε ακόμα: FBI: Προσοχή! BEC scammers πλαστογραφούν κατασκευαστικές εταιρείες

Για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα κάποιου πίσω από αυτόκλητες κλήσεις ή μηνύματα που ισχυρίζονται ότι είναι από την SEC, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εντοπισμό προσωπικού της SΕC στο (202) 551-6000 ή να καλέσετε (800) SEC-0330 ή να στείλετε email στο help@SEC.gov.

κυβερνητικές επιθέσεις

Εάν αντιμετωπίζετε μια απόπειρα απάτης από κάποιον που προσπαθεί να μιμηθεί την SEC, μπορείτε επίσης να υποβάλετε καταγγελία στο Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή της SEC στη διεύθυνση www.sec.gov/oig ή να καλέσετε τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή του OIG στη διεύθυνση ( 833) SEC-OIG1 (732-6441).

Οι απατεώνες έχουν χρησιμοποιήσει ονόματα πραγματικών υπαλλήλων της SEC και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ψευδώς φαίνεται ότι προέρχονται από την SΕC για να εξαπατήσουν τα θύματα και να τους αποσπάσουν χρήματα. Ακόμη και όταν οι απατεώνες δεν ζητούν να σταλούν χρήματα απευθείας σε αυτούς, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν προσωπικές πληροφορίες που λαμβάνουν για να κλέψουν την ταυτότητα ενός ατόμου ή να ιδιοποιηθούν τα χρηματοοικονομικά του στοιχεία.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Void Balaur έχει στοχεύσει χιλιάδες θύματα σε όλο τον κόσμο

Η SΕC δεν ζητά χρήματα από κανένα πρόσωπο ή οντότητα ως κύρωση για εικαζόμενη αδικοπραγία εκτός της επίσημης διαδικασίας επιβολής της“, πρόσθεσε το τμήμα SEC.

Να είστε δύσπιστοι εάν κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι από την SEC επικοινωνήσει μαζί σας και σας ρωτήσει για τις μετοχές, τους αριθμούς λογαριασμού, τους αριθμούς PIN, τους κωδικούς πρόσβασης ή άλλες πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση στους οικονομικούς σας λογαριασμούς.

Τα θύματα ή όσοι έχουν πληροφορίες σχετικά με τους απατεώνες, μπορούν να αναφέρουν πιθανή απάτη στην SEC και διαδικτυακή απάτη στο Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος του FBI.

Πηγή: BleepingComputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS