ΑρχικήinetΗ Tesla τοποθετεί κεραίες Starlink στους σταθμούς Supercharger

Η Tesla τοποθετεί κεραίες Starlink στους σταθμούς Supercharger

Η Tesla άρχισε να τοποθετεί κεραίες Starlink στους σταθμούς Supercharger σε μια προφανή προσπάθεια να προσφέρει δορυφορικό διαδίκτυο στους ιδιοκτήτες όταν φορτίζουν τα αυτοκίνητα τους.

Tesla Starlink

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla

Το δίκτυο Supercharger προσφέρει σήμερα αναμφισβήτητα την καλύτερη εμπειρία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η πρώιμη επένδυση της Tesla στην προσφορά μιας εξαιρετικής δωρεάν εμπειρίας φόρτισης απέδωσε.

Με τη φόρτιση, ο στόχος είναι πάντα να γίνονται πιο σύντομες οι περίοδοι φόρτισης, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο για τους ιδιοκτήτες της Tesla να περνούν πάνω από 30 λεπτά στους σταθμούς.

Είναι γενικά μια καλή στιγμή για ένα σνακ ή ένα διάλειμμα για τουαλέτα, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία χτίζει και μια in-car-εμπειρία κατά τη φόρτιση. Η Tesla κατασκευάζει car-εφαρμογές για ψυχαγωγία, όπως το Tesla Theater, το οποίο περιλαμβάνει Netflix, Youtube, Twitch και άλλες εφαρμογές streaming, και το Tesla Arcade, το οποίο περιλαμβάνει πολλά βιντεοπαιχνίδια.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Οι αρχές προειδοποιούν για κλοπές οχημάτων Tesla

Οι ιδιοκτήτες με συνδεσιμότητα premium, μια μηνιαία συνδρομή 10 $ για εφαρμογές με μεγάλο όγκο δεδομένων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες μέσω της συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας LTE της Tesla.

Η Tesla μείωσε πρόσφατα τη δοκιμαστική περίοδο για τη συνδεσιμότητα premium, αναγκάζοντας περισσότερους ιδιοκτήτες να αποφασίσουν να πληρώσουν ή να εγκαταλείψουν τις λειτουργίες. Όσοι δεν το θέλουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες όταν τα αυτοκίνητά τους είναι συνδεδεμένα σε Wi-Fi.

Για να βελτιώσει την εμπειρία των σταθμών Supercharger, ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk υπόσχεται να προσθέσει και συνδεσιμότητα Wi-Fi στους σταθμούς.

Ο Musk, ο οποίος τυγχάνει να είναι και Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, υπαινίχθηκε ότι χρησιμοποιεί το σύστημα διαδικτύου Starlink της SpaceX για την ανάπτυξη του διαδικτύου στους σταθμούς Supercharger.

Τώρα η Tesla φαίνεται να έχει ξεκινήσει το deployment, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες Tesla έχουν εντοπίσει κεραίες Starlink στους σταθμούς Supercharger.

Ένας ιδιοκτήτης Tesla που περνούσε από το σταθμό Supercharger Lake City της Φλόριντα εντόπισε ένα:

Δείτε επίσης: Tesla Supercharger δίκτυο: 30.000 fast-chargers σε όλο τον κόσμο

Η SpaceX επέκτεινε πρόσφατα την υπηρεσία διαδικτύου Starlink, η οποία αυτή τη στιγμή τροφοδοτείται από ένα constellation με περισσότερους από 1.000 δορυφόρους. Η Starlink έχει πλέον πάνω από 100.000 χρήστες και αναπτύσσεται γρήγορα.

Η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το δίκτυο Supercharger της έχει φτάσει στο νέο ορόσημο με πάνω από 30.000 Supercharger σε πάνω από 3.100 σταθμούς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να τριπλασιάσει το μέγεθος του δικτύου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς το ανοίγει και σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εκτός Tesla.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS