ΑρχικήUpdates1Password: Με την λειτουργία Psst! μπορείτε να κοινοποίησετε credentials

1Password: Με την λειτουργία Psst! μπορείτε να κοινοποίησετε credentials

Το να κοινοποιείτε σε άλλα άτομα κωδικούς πρόσβασης δεν είναι καλή πρακτική λόγω διαφόρων κινδύνων ασφαλείας. Αλλά σε πραγματικό περιβάλλον, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μοιραστείτε τα login credentials με φίλους και μέλη της οικογένειας, οπότε το 1Password κάνει αυτή τη μέθοδο λίγο πιο ασφαλή.

Δείτε επίσης: DEV-0343: Password spraying σε Office 365 αμυντικών εταιρειών υπέρ των ΗΠΑ και ΕΕ

1Password

Δείτε επίσης: Google Password Checkup: Πώς να ελέγξετε αν το password σας έχει παραβιαστεί;

Η υπηρεσία διαχείρισης κωδικού πρόσβασης ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Psst! (ασφαλές εργαλείο κοινής χρήσης με κωδικό πρόσβασης). Σας επιτρέπει να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης με οποιονδήποτε ή μόνο με άτομα που εμπιστεύεστε μέσω ενός link. Μπορείτε ακόμη να δώσετε αυτές τις πληροφορίες σε άτομα που δεν χρησιμοποιούν το 1Password.

Στο παρελθόν, το 1Password θα απαιτούσε από τα άτομα να έχουν λογαριασμό στην υπηρεσία προτού τους δώσει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης που μοιραστήκατε. Το LastPass, το οποίο είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για Android, εξακολουθεί να έχει αυτή την απαίτηση. Η τελευταία δυνατότητα του 1Password, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα link που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε για να αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να μοιραστείτε.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την πρόσβαση μόνο σε επιλεγμένα άτομα εισάγοντας το email τους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους επαληθεύοντας το email τους χρησιμοποιώντας έναν κωδικό μίας χρήσης.

Δείτε επίσης: Telegram bots προσπαθούν να κλέψουν τα one-time passwords σας

Αυτό που διακρίνει τη δυνατότητα κοινής χρήσης του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης είναι ότι μοιράζεται μόνο ένα snapshot των πληροφοριών τη στιγμή που δημιουργείται το link. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με το LastPass, εάν αργότερα αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης που αποθηκεύτηκε στο θησαυροφυλάκιο σας, ο κοινόχρηστος κωδικός πρόσβασης δεν θα ενημερωθεί.

Μπορείτε επίσης να καθορίσετε πότε θα λήξει το link με τον κωδικό πρόσβασης. Έχετε τη δυνατότητα να το διατηρήσετε προσβάσιμο για μία ώρα ή έως 30 ημέρες. Υπάρχει επίσης η επιλογή ακύρωσης του link αμέσως μετά την προβολή του παραλήπτη. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο χρήσης του Psst! στον οδηγό του 1Password.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS