ΑρχικήinetFirefox 70: Grey Lock σε ιστοσελίδες με HTTPS αντί για πράσινο

Firefox 70: Grey Lock σε ιστοσελίδες με HTTPS αντί για πράσινο

Η Mozilla άλλαξε το εικονίδιο της κλειδαριάς που εμφανίζει ο Firefox 70 σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν HTTPS. Από τον Firefox 70 το εικονίδιο στην γραμμή URL θα εμφανίζεται σε χρώμα γκρι αντί για το γνωστό μας πράσινο.

Πρόκειται για ένα πείραμα και η αλλαγή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στην έκδοση Nightly.

Αν θέλετε όμως να δείτε ξανά το Green lock στη γραμμή διευθύνσεων του browser, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Η έκδοση Nightly, αλλάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζει το πρόγραμμα περιήγησης Firefox τις πληροφορίες του Extended Validation Certificate (ή απλά EV Certificate). Ξεκινώντας από την έκδοση 70, θα εμφανίσει τις πληροφορίες του EV σε μια αναδυόμενη καρτέλα, και όχι στη γραμμή URL.

Να αναφέρουμε ότι και η Google σχεδιάζει να μην εμφανίζει πλέον την ένδειξη EV στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome 77 από προεπιλογή. Ο δείκτης θα εμφανίζεται στο UI της σελίδας πληροφοριών (about). Ο Chrome έχει αφαιρέσει ήδη το εικονίδιο της πράσινης κλειδαριάς (green lock), και  εμφανίζει τώρα, από προεπιλογή, ένα γκρι εικονίδιο στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούν HTTPS.

Για να δείτε ξανά το green lock στις HTTPS ιστοσελίδες στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox:

Firefox 70

Ανοίξτε την εσωτερική διεύθυνση about:config στον Firefox 70 και αναζητήστε τον όρο gray. Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στο “Εναλλαγή” (Toggle) για να αλλάξετε την ρύθμιση.

Κάντε μια επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης και θα δείτε το πράσινο εικονίδιο.

______________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS