Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:23
Αρχική inet Skype for Web η νέα υπηρεσία υποστηρίζει μόνο Edge και Chrome

Skype for Web η νέα υπηρεσία υποστηρίζει μόνο Edge και Chrome

Η ομάδα Skype της Microsoft παρουσίασε επίσημα το νέο Skype for Web χθες μετά από μια μεγάλη περίοδο ανάπτυξης που διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της φάσης δοκιμών η Microsoft επέτρεπε την πρόσβαση μόνο μέσω του Microsoft Edge αλλά μέσω του Google Chrome. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθούσε να συνδεθεί με άλλον browser εμφανιζόταν ένα μήνυμα που ανέφερε ότι το πρόγραμμα περιήγησης δεν υποστηρίζεται.
Skype for Web
Πολλοί λοιπόν ήταν αυτοί που ήλπιζαν ότι η Microsoft θα κυκλοφορούσε μια τελική έκδοση του Skype for Web συμβατή με άλλα προγράμματα περιήγησης.

Όμως παρά της ελπίδες των φίλων της εφαρμογής, η τελική έκδοση εμφανίζει ακόμα το μήνυμα “browser not supported” σε όλους τους άλλους browsers εκτός του Edge και του Chrome.

Έτσι αν δοκιμάσετε να συνδεθείτε με Firefox, Opera δεν θα τα καταφέρετε. Από την άλλη ο Vivaldi και ο Brave μπορούν να συνδεθούν. Το περίεργο είναι ότι η εταιρεία δεν επιτρέπει σύνδεση με τον Opera browser, που χρησιμοποιεί και αυτός σαν βάση το Chromium. Προφανώς θα συμβαίνει κάτι άλλο, που εμποδίζει την πρόσβαση.

Η ανακοίνωση της Microsoft στο επίσημο Skype Blog επιβεβαιώνει τις απαιτήσεις των προγραμμάτων περιήγησης και αναφέρει ότι το Skype for Web λειτουργεί σε Windows 10 ή Mac OS X 10.12 και νεώτερες εκδόσεις. Το Linux δεν αναφέρεται, ούτε άλλα προγράμματα περιήγησης εκτός του Chrome και του Edge.

We are pleased to announce the launch of the new Skype fοr Web. You can now enjoy our latest features from any desktop (Windows 10 and Mac OSX10.12 or higher) with the latest versions of Google Chrome or Microsoft Edge.

Η Microsoft δεν δίνει κάποια εξήγηση στο το γιατί η νέα έκδοση του Skype for Web δεν λειτουργεί στους browsers Firefox και Opera.

Η Microsoft κυκλοφόρησε χθες επίσης και την έκδοση Skype 8 για υπολογιστές των Windows.

Εδώ να αναφέρουμε ότι όσο η Microsoft ετοιμάζει τον νέο Edge που θα έχει σαν βάση το Chromium, τα πράγματα είναι πολύ πιθανό μόνο να επιδεινωθούν, αντί να γίνουν καλύτερα. Η κυριαρχία του Chrome στο Διαδίκτυο θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στα ζητήματα συμβατότητας για τον Firefox αλλά και το ίδιο το web.

Όσον αφορά το Skype και τη Microsoft, μπορεί να υπάρξουν επιδιορθώσεις αργότερα, καθώς δεν μπορεί να αγνοήσει το μερίδιο αγοράς που χρησιμοποιεί τον Firefox.

__________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.