ΑρχικήinetGoogle Docs και χωρίς λογαριασμό στην Google

Google Docs και χωρίς λογαριασμό στην Google

Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες της G Suite να προσκαλούν χρήστες που δεν διαθέτουν λογαριασμό της Google για να προβάλλουν, να σχολιάζουν, να προτείνουν επεξεργασίες ή ακόμα και να επεξεργάζονται άμεσα αρχεία του Google Docs, Sheets και Slides.

Αυτό μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατό, καθώς οι χρήστες της G Suite μπορούσαν να μοιράζονται μόνο έγγραφα με χρήστες που είχαν λογαριασμό της Google.

Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί αυτή η νέα λειτουργία είναι μέσω PIN (Personal Identification Numbers). Η Google δήλωσε ότι οι χρήστες της G Suite θα μπορούν να προσκαλέσουν έναν χρήστη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα περιέχει έναν σύνδεσμο προς το κοινό έγγραφο. Οι χρήστες που δεν είναι χρήστες της Google θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον σύνδεσμο ζητώντας ένα κωδικό PIN που θα λάβουν μέσω ενός δεύτερου email.

Με το PIN, οι χρήστες θα μπορούν να προβάλλουν ή και να επεξεργαστούν το κοινόχρηστο αρχείο. Το παρακάτω GIF που δημοσιεύτηκε από την Google εξηγεί ολόκληρη την διαδικασία.

Google

Οι ιδιοκτήτες των αρχείων θα μπορούν να βλέπουν ένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων για κάθε αρχείο και κάθε κωδικό PIN που έδωσαν πρόσβαση. Θα μπορούν επίσης να ανακαλούν την πρόσβαση κάθε PIN ανά πάσα στιγμή ή να δουν κάποια δραστηριότητα που δεν την εγκρίνουν.

Το Google ανέφερε ότι αυτό το χαρακτηριστικό κυκλοφορεί ήδη σε όλους τους λογαριασμούς της G Suite, αλλά προειδοποίησε ότι βρίσκεται ακόμα σε φάση beta ανάπτυξης.

Οι διαχειριστές της G Suite μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα, από εδώ. Αφού εγκριθεί η πρόσβαση, οι διαχειριστές της G Suite μπορούν να περιορίσουν αυτήν τη λειτουργία ανά domains ή να περιορίσουν την κοινή χρήση εσωτερικών εγγράφων μόνο σε whitelisted domains (όπως domains ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνεργατών).

________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS