ΑρχικήinetApple, Google, Microsoft και Mozilla αφήνουν το TLS 1.0, 1.1

Apple, Google, Microsoft και Mozilla αφήνουν το TLS 1.0, 1.1

Η Apple, η Google, η Microsoft και η Mozilla ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα σταματήσουν να υποστηρίζουν το πρωτόκολλο TLS 1.0 και 1.1 (Transport Layer Security) στα αντίστοιχα προγράμματα περιήγησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

“Η 19η Ιανουαρίου του επόμενου έτους σηματοδοτεί την 20ή επέτειο του TLS 1.0, την εναρκτήρια έκδοση του πρωτοκόλλου που κρυπτογραφεί και επικυρώνει ασφαλείς συνδέσεις σε ολόκληρο τον ιστό», δήλωσε ο Kyle Pflug, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος ανάπτυξης του Microsoft Edge.TLS

«Δύο δεκαετίες είναι πολύς καιρός για να παραμείνει η τεχνολογία ασφαλής. Αν και δεν γνωρίζουμε σημαντικές αδυναμίες στις σύγχρονες εκδόσεις του TLS 1.0 και του TLS 1.1 η μετάβαση σε νεότερες εκδόσεις βοηθά στην δημιουργία ενός πιο ασφαλούς ιστού για όλους”.

Και τα τέσσερα προγράμματα περιήγησης – Chrome, Edge, IE, Firefox και Safari – υποστηρίζουν ήδη το ΤLS 1.2 και σύντομα θα υποστηρίξουν την εγκεκριμένη έκδοση Fina του προτύπου TLS 1.3. Ο Chrome και ο Firefox υποστηρίζουν ήδη το ΤLS 1.3, ενώ η Apple και η Microsoft εξακολουθούν να ετοιμάζονται για την υποστήριξη.

Η Microsoft δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία από τα Εργαστήρια SSL που δείχνουν ότι το 94% των ιστοσελίδων του Διαδικτύου έχει ήδη μετακινηθεί στη χρήση του TLS 1.2, αφήνοντας πολύ λίγες ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν τις παλαιότερες εκδόσεις.

“Λιγότερο από το ένα τοις εκατό των καθημερινών συνδέσεων με τον Microsoft Edge χρησιμοποιούν ΤLS 1.0 ή 1.1,” ανακοίνωσε ο Pflug.

Φυσικά οι χρήστες των Windows και οι διαχειριστές συστημάτων μπορούν να δοκιμάσουν τις επιπτώσεις της απενεργοποίησης ΤLS 1.0 και TLS 1.1 και να προετοιμάσουν τις συσκευές και τα δίκτυά τους πριν από την ημερομηνία αλλαγής.

Από τον πίνακα ελέγχου των Windows βρείτε το “Επιλογές Internet.” Στην καρτέλα “Advanced” αποσυνδέστε τις επιλογές “Χρήση ΤLS 1.0” και “Χρήση ΤLS 1.1” στην ενότητα Ασφάλεια.

___________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS