ΑρχικήinetRobot μαθαίνει αγγλικά σε μαθητές της Ιαπωνίας

Robot μαθαίνει αγγλικά σε μαθητές της Ιαπωνίας

Το υπουργείο Παιδείας της Ιαπωνίας σχεδιάζει να τοποθετήσει αγγλόφωνα robot σε σχολεία σε όλη τη χώρα για να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν τα αγγλικά τους.
Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NHK της Ιαπωνίας, το υπουργείο θα ξεκινήσει δοκιμαστικά την διάθεση των robots τον Απρίλιο σε περίπου 500 σχολεία σε εθνικό επίπεδο. Θα διαθέσει επίσης στους μαθητές εφαρμογές μελέτης και “σεμινάρια online συνομιλίας” με γηγενείς ομιλητές Αγγλικών.robot
Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί εδώ και καιρό να βελτιώσει τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών αναφέρει το NHK, αλλά δεν έχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την πρόσληψη φυσικών ομιλητών σε κάθε σχολείο. Με την διάθεση των robot που μιλούν αγγλικά θεωρεί ότι βρήκε μια πολύ φθηνότερη επιλογή.
Το NHK αναφέρει ότι οι Ιάπωνες μαθητές “γενικά δεν είναι καλοί” όταν μιλούν ή γράφουν στα αγγλικά.
Η Ιαπωνία διαθέτει τον πρώτο δάσκαλο robot στον κόσμο από το 2009. Ονομάζεται Saya και δοκιμάστηκε σε μια τάξη της πέμπτης και της έκτης Δημοτικού στο Τόκιο, σύμφωνα με την Guardian την εποχή εκείνη.
Στη Σιγκαπούρη και το Λονδίνο υπάρχουν ήδη γιγάντια ιαπωνικά robot NAO και Pepper της SoftBank που προσφέρουν υποστήριξη μάθησης.
Η No Izolation με έδρα τη Νορβηγία έχει αναπτύξει το ρομπότ AV1 και το έχει διαθέσει στα σκανδιναβικά σχολεία για να βοηθήσει τα παιδιά με μακροχρόνιες ασθένειες να παραμείνουν σε επαφή με τους φίλους τους και την τάξη.
Το robot ελέγχεται εξ αποστάσεως από το παιδί μέσω μιας εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο ή tablet. Είναι εξοπλισμένο με ασύρματο δίκτυο Wi-Fi και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2G/3G/4G και λειτουργεί με μπαταρίες, ώστε να μπορεί να συμμετέχει με τους μαθητές στο μάθημα μέσα στις σχολικές αίθουσες.
Στην Πολωνία, η Photon Entertainment κατασκευάζει robot που διδάσκει στα μικρά παιδιά να κωδικοποιούν.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αγορά της εκπαιδευτικής ρομποτικής θα φτάσει τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023.
______________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS