ΑρχικήinetKaspersky Security Cloud Free νέα εφαρμογή με δωρεάν βασικές λειτουργίες

Kaspersky Security Cloud Free νέα εφαρμογή με δωρεάν βασικές λειτουργίες

H Ρώσικη εταιρεία ασφαλείας Kaspersky μόλις κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Kaspersky Security Cloud Free, μια δωρεάν εφαρμογή ασφάλειας για Windows που βασίζεται στο σύννεφο.
Μία ερώτηση που μπορεί να προκύψει είναι το που διαφέρει το Security Cloud Free από το Free Antivirus της Kaspersky, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016 στη Ρωσία και σε παγκόσμιο επίπεδο το 2017.
Το όνομα της εφαρμογής αποκαλύπτει και τη βασική διαφορά μεταξύ των δύο δωρεάν προϊόντων ασφάλειας. Το Kaspersky Security Cloud Free, γνωστό και σαν Adaptive Security, σας δίνει επιλογές διαχείρισης από μακριά κάτι που δεν υποστηρίζει το Kaspersky Free Antivirus.Kaspersky Security
Η Kaspersky αναφέρει ότι το Security Cloud έρχεται με νέα εργαλεία και χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν άλλα προϊόντα ασφαλείας. Να αναφέρουμε ότι το Kaspersky Security Cloud Free απαιτεί ένα (δωρεάν) λογαριασμό στην Kaspersky, ενώ για το Free Antivirus δεν χρειάζεται λογαριασμός.
Έτσι θα σας ζητείται να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό της Kaspersky ή να δημιουργήσετε ένα νέο με την εκκίνηση της εφαρμογής. Ουσιαστικά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα μέχρι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
Το πρόγραμμα εμφανίζει μια σειρά λειτουργιών. Εκτός της βασικής λειτουργικότητας του προγράμματος υπάρχουν και μερικές που δεν λειτουργούν στην δωρεάν έκδοση της εφαρμογής.
Η Kaspersky συστήνει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος αλλά και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης της εταιρείας και την επέκταση για τον Internet Explorer.
Η λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι βασική αλλά επαρκής για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των πιο σημαντικών αρχείων του συστήματός σας. Υπάρχουν επιλογές για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τεσσάρων διαφορετικών τύπων αρχείων και μια επιλογή για την επιλογή προσαρμοσμένων τοποθεσιών.
Οι τέσσερις διαθέσιμοι τύποι αρχείων είναι:
Όλα τα αρχεία βρίσκονται στα Έγγραφα μου και στην επιφάνεια εργασίας.
Όλες οι φωτογραφίες
Όλες οι ταινίες και τα βίντεο.
Όλα τα αρχεία μουσικής.
Τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται κάπου αλλού στη συσκευή σας ή στο cloud αποθήκευσης που παρέχει η Kaspersky, και φυσικά δεν είναι δωρεάν.
Το Antivirus λειτουργεί όπως γνωρίζετε. Το Kaspersky Security Cloud Free πραγματοποιεί αυτόματες σαρώσεις τακτικά για να εντοπίσει τυχών απειλές και να τις αφαιρέσει. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε πλήρεις, γρήγορες και προσαρμοσμένες σαρώσεις με μη αυτόματο τρόπο ανά πάσα στιγμή. Φυσικά μπορείτε να προγραμματίσετε σαρώσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Οι συνδέσεις του Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και της ασφαλούς σύνδεσης (Password Manager και Secure Connection) λειτουργούν, αλλά είναι περιορισμένες. Η εφαρμογή εμφανίζει και άλλες συνδέσεις για δύο επιπλέον λειτουργίες στην κύρια οθόνη της εφαρμογής αλλά δεν είναι διαθέσιμες στην ελεύθερη έκδοση. Έτσι αν επιλέξετε Privacy Protection ή Safe Money θα δείτε προτροπές αναβάθμισης στην πληρωμένη έκδοση.
Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν άμεσα την εφαρμογή από την σελίδα προϊόντος της Κaspersky.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS