ΑρχικήinetKaspersky Lab - ΗΠΑ: συνεχίζεται η απαγόρευση των προϊόντων της

Kaspersky Lab – ΗΠΑ: συνεχίζεται η απαγόρευση των προϊόντων της

Ένα περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η Kaspersky Lab υποστηρίζοντας την απαγόρευση του λογισμικού της εταιρείας σε υπολογιστές ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Η δικαστής Colleen Kollar-Kotelly, που συνεδρίασε στην Ουάσινγκτον, εξέδωσε την απόφαση την Τετάρτη απορρίπτοντας τις δύο αγωγές που είχε καταθέσει η Kaspersky κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Kaspersky Lab
Να υπενθυμίσουμε ότι η χρήση των προϊόντων της Kaspersky μιας εταιρείας ασφαλείας με έδρα τη Μόσχα απαγορεύτηκε σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μετά από την εμπλοκή της εταιρείας σε μια ιστορία κατασκοπίας. Η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι απέκτησε πρόσβαση σε άκρως απόρρητα δεδομένα της NSA.
Η Kaspersky είχε καταθέσει δύο αγωγές αμφισβητώντας τις κατηγορίες της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι παραβίαζε την πέμπτη τροπολογία. Όμως την Τετάρτη, η δικαστής Kollar-Kotelly αποφάσισε συνοπτικά ότι και οι δύο ενστάσεις της Kaspersky δεν ευσταθούν και ότι τα προϊόντα της θα συνεχίζουν να μην χρησιμοποιούνται από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
Από τη μεριά της η Kaspersky δήλωσε ότι θα παραπέμψει τις υποθέσεις στο εφετείο, επιδιώκοντας την ανατροπή της απόφασης του Kollar-Kotelly.
Η Kaspersky Lab υποστηρίζει ότι αυτές οι ενέργειες είναι προϊόν αντισυνταγματικών πρακτικών και κατηγορούν άδικα την εταιρεία χωρίς “ουσιαστικές αποδείξεις.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS