ΑρχικήSecurityGoogle Chrome αφαιρεί την ένδειξη ασφαλής από σελίδες με HTTPS

Google Chrome αφαιρεί την ένδειξη ασφαλής από σελίδες με HTTPS

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να κάνει τον ιστό ασφαλέστερο, η Google δήλωσε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει να χαρακτηρίζει τις σελίδες HTTPS σαν “ασφαλείς”.
Η λογική πίσω από την κίνηση, σύμφωνα με την Google, είναι ότι “οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν ότι ο ιστός είναι ασφαλής από προεπιλογή”. Έτσι η εταιρεία θα αφαιρέσει το πράσινο λουκέτο και τη “ασφαλή” διατύπωση από τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome από την έκδοση 69 που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.HTTPS
Η Google αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα αρχίσει χαρακτηρίζει τις σελίδες HTTP σαν “μη ασφαλείς”, με τον Chrome 68 που θα κυκλοφορήσει Ιούλιο.
Μέχρι τον Οκτώβριο με το Chrome 70, η Google θα αρχίσει να εμφανίζει μια κόκκινη προειδοποίηση “όχι ασφαλής” όταν οι χρήστες επισκέπτονται σελίδες HTTP.
“Πριν, η χρήση του HTTP ήταν πολύ υψηλή για να επισημάνουμε όλες τις σελίδες HTTP με μια έντονη κόκκινη προειδοποίηση”, δήλωσε η Google.

Η Google έχει λάβει και άλλα μέτρα για να ενθαρρύνει τη χρήση του HTTPS, ενός ασφαλούς προτύπου κρυπτογράφησης για τα δεδομένα του web. Για παράδειγμα, η εταιρεία ταξινομεί τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν HTTPS υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Αν ενδιαφέρεστε να προσθέσετε στην σελίδα σας SSL, υπάρχουν μερικοί δωρεάν και εύκολοι τρόποι για να την ασφαλίσετε. Για παράδειγμα, η Internet Security Research Group (ISRG) προσφέρει το Let’s Encrypt για δωρεάν πιστοποιητικά SSL.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS