ΑρχικήUpdatesIntel: νέες ενημερώσεις για Xeon, Skylake-X, Kaby, & Coffee Lake CPUs

Intel: νέες ενημερώσεις για Xeon, Skylake-X, Kaby, & Coffee Lake CPUs

Η Intel μόλις κυκλοφόρησε μερικές επιδιορθώσεις για την ευπάθεια Specter. Η εταιρεία διέθεσε patches για περισσότερους επεξεργαστές, εκτός από τα chipsets Skylake που διέθεσε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι νέες ενημερώσεις αφορούν τις CPU: Skylake-X, Kaby Lake, και Coffee Lake CPUs, καθώς και για μερικά chips για κέντρα δεδομένων όπως Intel Xeon Scalable και Intel Xeon D. intel

Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεχίζει συνεργασίες με άλλες εταιρείες για να τις συμπεριλάβει στις επόμενες ενημερώσεις firmware.

“Έχουμε κυκλοφορήσει microcode updates για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στις πλατφόρμες Kaby Lake και Coffee Lake, καθώς και για τις επιπρόσθετες πλατφόρμες του Skylake. Ο νέος microcode διατίθεται στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω ενημερώσεων του OEM firmware. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να διατηρεί τα συστήματά του ενημερωμένα”, αναφέρει η Intel.

Η Ιntel κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για το Meltdown και μια παραλλαγή του Specter τον Ιανουάριο και οι κατασκευαστές συσκευών τις συμπεριέλαβαν στην αναβάθμιση του firmware τους που κυκλοφόρησε τον ίδιο μήνα μετά τη δημοσιοποίηση των δύο ευπαθειών.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακάλυψε ότι οι επιδιορθώσεις του Specter Variant 2 προκαλούσαν μη αναμενόμενες επανεκκινήσεις στους επεξεργαστές της και τελικά αποφάσισε να αποσύρει τις ενημερώσεις, μέχρι να ανακαλύψει και να επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Αρχές Φεβρουαρίου, η Ιntel κυκλοφόρησε τελικά τα ενημερωμένα patches για το Specter Variant 2, αλλά αφορούσαν μόνο τα Skylake chipsets.

Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει δεχτεί προς το παρόν 32 μαζικές μηνύσεις, για το φιάσκο των ευπαθειών  Meltdown και Specter, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις πληροφορίες για δικό της όφελος κατά την διάθεση των μετοχών της στο χρηματιστήριο…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS