ΑρχικήinetΕίναι τελικά το Smart Banking τόσο καλό όσο φαίνεται;

Είναι τελικά το Smart Banking τόσο καλό όσο φαίνεται;

Smart Banking

Το smart banking έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι τραπεζικές συναλλαγές μας, καθώς δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να περιμένουμε στην ουρά, να συμπληρώνουμε διάφορα έντυπα και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Ωστόσο, όπως κάθε τεχνολογία έχει την καλή και την κακή της πλευρά. Ακολουθούν ορισμένα ζητήματα που απασχολούν όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να υιοθετήσουν αυτή την τεχνολογία.

Ασφάλεια και προστασία:

Η ασφάλεια των τραπεζικών εφαρμογών βρίσκεται στο επίκεντρο στην εποχή μας, όμως ταυτόχρονα και οι hackers έχουν εξελίξει τις μεθόδους και τις πρακτικές τους ώστε να μπορούν να αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους. Και σίγουρα το να έχουμε όλες τις πληροφορίες μας αποθηκευμένες στο κινητό μας, αυξάνει τον κίνδυνο και την ανάγκη για περισσότερο ασφαλείς εφαρμογές, αλλά και για την εξασφάλιση των συσκευών μας από ιούς και scams.

Βασίζονται σε ένα μηχάνημα/ λογισμικό:

Στην ουσία οι συναλλαγές γίνονται μέσω μηχανημάτων. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν σφάλματα και τεχνικά ζητήματα, που μπορεί να μην οδηγήσουν σε hacking αλλά να δημιουργήσουν καθυστερήσεις, οι οποίες σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο όταν βιάζεστε να κάνετε μια επείγουσα συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν διαπροσωπικές σχέσεις:

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει ένα μαζικό κίνημα για την απομάκρυνση των καταναλωτών από τις οθόνες των κινητών τους. Κι ενώ το smart banking διευκολύνει τις συναλλαγές, δε βοηθάει καθόλου στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των πελατών και των υπαλλήλων της τράπεζας.

Διευκολύνει την επιπλέον δαπάνη χρημάτων:

Παλιότερα, για οποιεσδήποτε συναλλαγές, οι καταναλωτές έπρεπε να επισκεφτούν την τράπεζα. Ωστόσο με το smart banking, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να ελέγξει τον λογαριασμό του μέσω της εφαρμογής και να πραγματοποιήσει συναλλαγές με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορείτε να συνδέσετε το λογαριασμό σας με οποιαδήποτε εφαρμογή και να κάνετε online αγορές. Αυτή η ευκολία στο online shopping μέσω του smart banking, οδηγεί τους καταναλωτές σε επιπλέον δαπάνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS