ΑρχικήsecurityΤο Εκουαδόρ θύμα hacking μετά τη σύλληψη του Julian Assange

Το Εκουαδόρ θύμα hacking μετά τη σύλληψη του Julian Assange

σύλληψη

Δύο μόλις μέρες μετά τη σύλληψη του Julian Assange την Πέμπτη, ένας μεγάλος αριθμός κυβερνητικών sites, έπεσαν θύματα hacking. Σύμφωνα με την Cassandra Fairbanks της Gateway Pundit, η οποία βρέθηκε στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, τα sites αυτά που επηρεάστηκαν συμπεριλαμβάνουν την επίσημη ιστοσελίδα του Εκουαδόρ, την Κεντρική Τράπεζα του Εκουαδόρ, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Πρεσβεία του Εκουαδόρ στη Βρετανία.

Μία ομάδα hacking, γνωστή με το όνομα “AL1NE3737”, κυκλοφόρησε παράλληλα με την παραβίαση, μια βάση δεδομένων που περιέχει τα πλήρη ονόματα και τους κωδικούς πρόσβασης 728 κυβερνητικών υπαλλήλων του Εκουαδόρ, ενώ σύμφωνα με το DefCon Lab και αρκετά sites στην περιοχή του Εκουαδόρ χτυπήθηκαν με επιθέσεις Denial of Service (DoS).

Όπως δήλωσε η Fairbanks, η επίθεση αυτή θυμίζει το “Operation Avenge Assange” του 2010, η οποία ξεκίνησε με μια ευρύτερη προσπάθεια “Operation Payback”. Οι hackers έπληξαν εταιρείες όπως οι PayPal, PostFinance, Mastercard, Visa και άλλες που είχαν αποκλείσει από τις υπηρεσίες του το WikiLeaks, με μια κατανεμημένη επίθεση Denial-of-Service (DDOS).

Έπειτα από τη σύλληψη του Assange την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 70 βουλευτές και ομόλογοί τους, υπέγραψαν επιστολή καλώντας τον Βρετανό γραμματέα να εξασφαλίσει ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks θα εκδοθεί στη Σουηδία εάν το ζητήσουν οι σουηδικές αρχές. Προς τα παρόν η Σουηδία εξετάζει αν θα επανεκκινήσει μια έρευνα που είχε προηγουμένως διακοπεί, σχετικά με ισχυρισμούς για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά του Assange.

Από τη μεριά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορούν τον Assange για τη μεγαλύτερη διαρροή κυβερνητικών μυστικών το 2010, αφού όπως υποστηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο ιδρυτής του WikiLeaks βοήθησε μία πρώην αναλύτρια πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ, να σπάσει τον κωδικό του Υπουργείου Άμυνας, χρησιμοποιώντας Linux.

“Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι τον Μάρτιο του 2010, ο Assange συμμετείχε σε συνωμοσία με την Chelsea Manning, πρώην αναλύτρια πληροφοριών στον Αμερικανικό Στρατό, για να βοηθήσει την δεύτερη να σπάσει έναν κωδικό πρόσβασης, αποθηκευμένο σε υπολογιστές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που συνδέονται με το Secret Internet Protocol Network (SIPRNet ), ένα κυβερνητικό δίκτυο των ΗΠΑ που χρησιμοποιείται για ειδικά έγγραφα και επικοινωνίες”, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Τα υλικά που εξέδωσε η Manning περιελάμβαναν βίντεο από διάφορες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς και τα “Ημερολόγια του πολέμου στο Ιράκ” και το “Αφγανικό Πολεμικό Ημερολόγιο”.

Ο Assange αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί για την υπόθεση Manning.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS