ΑρχικήinetΗ Mozilla κυκλοφορεί νέα υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων

Η Mozilla κυκλοφορεί νέα υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων

αρχείωνΤη σημερινή εποχή είμαστε πολύ ευάλωτοι. Οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν τα προσωπικά μας δεδομένα με ένα μόνο κλικ. Η αποστολή αρχείων σε φίλους μας ενδέχεται να παρεμποδιστεί, εάν το σύστημά μας είναι χακαρισμένο.

Σήμερα η Mozilla κυκλοφορεί μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία μεταφοράς αρχείων, που ονομάζεται “Firefox Send”. Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για το κοινό, για δωρεάν χρήση. Δύο χρόνια πριν, η υπηρεσία αυτή ξεκίνησε ως μια πιλοτική υπηρεσία για μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών. Τώρα είναι διαθέσιμη για όλους και δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε τα αρχεία σας, από τον υπολογιστή σας, με τους φίλους σας. Τα αρχεία που μοιράζεστε μπορεί να είναι μέχρι 2,5 GB. Η διαδικτυακή εφαρμογή παρέχει προστασία end-to-end στο χρήστη, παρέχοντας έναν ειδικό σύνδεσμο, ο οποίος λήγει αυτόματα. Η κύρια πρόθεση είναι να διατηρούνται τα δεδομένα του χρήστη όσο το δυνατόν πιο ιδιωτικά.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, η Mozilla προσέφερε στην εφαρμογή μόνο 1GB. Σε αυτή τη νέα έκδοση, το 1GB παρέχεται δωρεάν για το χρήστη. Θα πρέπει να εγγραφείτε στο λογαριασμό Firefox δωρεάν. Μόλις κάνετε την εγγραφή, θα σας δοθούν 2,5 GB για κοινή χρήση αρχείων. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διαδικτυακή εφαρμογή ως εναλλακτική λύση των email. Σύμφωνα με την Mozilla, έμπνευση για το σχεδιασμό υπήρξε η εφαρμογή Snapchat. Μπορείτε να ορίσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης για τα αρχεία που έχετε μεταφορτώσει. Στη συνέχεια, η Mozilla θα σας προσφέρει έναν σύνδεσμο τον οποίο μπορείτε να στείλετε στον παραλήπτη και εκείνος μπορεί να κάνει λήψη του συνδέσμου χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει έναν λογαριασμό Mozilla.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, είναι καλό να μην ανεβάζετε στην υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων έγγραφα που περιέχουν προσωπικές σας πληροφορίες . Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι στραβά.

Η Mozilla σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Send beta app την επόμενη εβδομάδα. Το Firefox Send είναι επίσημα διαθέσιμο. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS