ΑρχικήsecurityΟι Ρώσοι είχαν διεισδύσει στα συστήματα ψηφοφόρων των Η.Π.Α.

Οι Ρώσοι είχαν διεισδύσει στα συστήματα ψηφοφόρων των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη για την προστασία των εκλογών της Αμερικής από hacking επιθέσεις, οι Ρώσοι είχαν μπει επιτυχώς στα rolls εγγραφής ψηφοφόρων μερικών πολιτειών των Η.Π.Α. πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η.Π.Α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αποκλειστική συνέντευξη με τους NBC News, η Jeanette Manfra που είναι η αρμόδια της κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα του Homeland Security, δήλωσε πως δεν μπορούσε να μιλήσει για αυτές τις πληροφορίες δημόσια αλλά το 2016 παρατηρήθηκε πως στοχοποιήθηκαν 21 πολιτείες και ένας μικρός αριθμός από αυτές εντοπίστηκε από hackers. Επίσης, ο Jeh Johnson που ήταν DHS γραμματέας κατά τις εισβολές των Ρώσων είπε πως το 2016 αποτέλεσε ένα «wakeup call» και τώρα η προστασία από επιθέσεις έναντι των Η.Π.Α. εξαρτάται από τους ομοσπονδιακούς. Σε ένα νέο report των NBC News, το 79% των ερωτηθέντων είπε πως ήταν ανήσυχοι για το σύστημα ψηφοφορίας των Η.Π.Α. διότι φάνηκε πως ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις από hackers. Τον Ιανουάριο του 2017, ο Johnson δήλωσε πως σχεδόν όλες οι πολιτείες δεν έλαβαν κάποια μέτρα ασφαλείας για τυχόν μελλοντικές επιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, η Jeanette Manfra δήλωσε πως δεν συμφώνησε με τις απόψεις του Johnson, καθώς κατά τη γνώμη της όλες οι πολιτείες έλαβαν σοβαρά υπόψη το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας.

Από το 2016 είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη το πρόβλημα, καθώς ο οργανισμός «Illinois Board of Elections acknowledged» είπε πως είχαν παραβιαστεί τα δεδομένα ψηφοφορίας και πως οι hackers ήταν στο σύστημα για μερικές εβδομάδες και κατέβαζαν δεδομένα χωρίς να αλλοιώσουν φακέλους. Πολλές από τις πολιτείες παραπονέθηκαν πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έδωσε λεπτομέρειες συγκεκριμένης απειλής, λέγοντας πως οι πληροφορίες ταξινομήθηκαν και οι επίσημοι της κυβέρνησης δεν είχαν σαφείς απαντήσεις. Η Manfra είπε πως σήμερα επεξεργάζονται όλες οι πληροφορίες.

Παρόλο που εξετάζεται το θέμα, αρκετές πολιτείες δεν έχουν λάβει βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αν και η Manfra δήλωσε πως θα έρθει σύντομα σε όλες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS