ΑρχικήsecurityΗ Apple αποκαλύπτει τα ρωσικά δεδομένα χρηστών που αποθηκεύει σε τοπικούς server

Η Apple αποκαλύπτει τα ρωσικά δεδομένα χρηστών που αποθηκεύει σε τοπικούς server

AppleΗ Apple αποθηκεύει τα ονόματα, τις διευθύνσεις παράδοσης, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου των Ρώσων χρηστών, σε servers εντός της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg. Μια έκθεση για την εξωτερική πολιτική τον Ιανουάριο, αποκάλυψε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα συμμορφωθεί με έναν ρωσικό νόμο του 2014, ο οποίος απαιτεί από τις εταιρείες που χειρίζονται τα δεδομένα των πολιτών τους να τα αποθηκεύουν σε διακομιστές που βρίσκονται εντός των συνόρων της χώρας. Το Bloomberg έχει ανακαλύψει το είδος των πληροφοριών που επηρεάζονται από την μετακίνηση, σε μια κατάθεση, στην οποία η Apple δήλωσε επίσης ότι συγκέντρωνε τα δεδομένα για την εξυπηρέτηση των πελατών και για ανακοινώσεις των νέων προϊόντων της.

Η κατάθεση δεν ανέφερε εάν τα μηνύματα, τα αρχεία και οι επαφές των χρηστών θα είναι μέρος της συμφωνίας. Είπε ωστόσο, ότι η συλλογή περιλαμβάνει τους αριθμούς διαβατηρίων των εργαζομένων της Apple Russia, τον τόπο και τον χρόνο έκδοσης, τις διευθύνσεις τους, το ιστορικό εκτιμήσεων εργασίας και τα στοιχεία εισοδήματος. Σύμφωνα με την εξωτερική πολιτική, η Apple και άλλες εταιρείες που συμμορφώνονται με το νόμο, θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα των χρηστών και να τα παραδώσουν στις αρχές σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας για την αντιτρομοκρατία.

Ο επικεφαλής της Apple, Tim Cook, είναι ένας από τους υπερασπιστές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και πρόσφατα ζήτησε νόμους τύπου GDPR και για τις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με εθνικούς νόμους όπως αυτός. Στην ίδια συνέντευξη, τόνισε επίσης ότι τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτούς τους servers, προστατεύονται από την κρυπτογράφηση της Apple.

Ο τοπικός νόμος περί δεδομένων της Ρωσίας άρχισε να ισχύει το 2015, αλλά η κυβέρνησή της μόλις πρόσφατα άρχισε να τον επιβάλλει αυστηρότερα. Ο επιτηρητής επικοινωνιών Roskomnadzor, κίνησε διαδικασίες εναντίον του Facebook και του Twitter τον Ιανουάριο, επειδή δεν υπέβαλαν συγκεκριμένα σχέδια, για την αποθήκευση των δεδομένων των Ρώσων χρηστών, σε εθνικό επίπεδο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS