ΑρχικήgamingGameShell: o hackable κλώνος του GameBoy που δεν έχει όρια

GameShell: o hackable κλώνος του GameBoy που δεν έχει όρια

GameBoyΌταν μιλάμε για φορητές κονσόλες παιχνιδιών, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Nintendo Switch. Ας θυμηθούμε όμως και το GameBoy, που ήταν το όνειρο κάθε παιδιού(και όχι μόνο) τη δεκαετία του 90!

Σήμερα οι εξομοιωτές, μας επιτρέπουν να παίζουμε όλα αυτά τα παιχνίδια στον υπολογιστή μας. Αλλά παρ ‘όλα αυτά, χάνουν αυτή την ξεχωριστή αίσθηση που σου έδινε το Gameboy. Και σε αυτό το σημείο μπαίνει το ClockworkPi GameShell – μια συναρμολογούμενη, φορητή κονσόλα παιχνιδιών, που λειτουργεί σαν Gameboy, αλλά διαθέτει τεχνολογία που μπορεί να αξιοποιηθεί περεταίρω.

Πώς είναι να παίζεις στο GameShell;

Το Gameshell συνδυάζει όλες τις κονσόλες που αγαπήσαμε σε μία συσκευή. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό είναι ότι ο δημοφιλής εξομοιωτής all-in-one RetroArch έρχεται προεγκατεστημένος στη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε όλα τα κλασικά παιχνίδια από τις μεγαλύτερες κονσόλες της ιστορίας: Atari, GB, GBA, NES, SNES και πολλά άλλα.

Η αισθητική του

Η μπροστινή πλευρά του GameShell μοιάζει ακριβώς όπως το GameBoy Advance: Ένα όμορφο περίβλημα με μικρή οθόνη LCD 2,7 ιντσών, με ανάλυση 320 x 240. Ένα D-pad, κουμπιά και μικρές οπές για το στερεοφωνικό ηχείο διπλού καναλιού.

Στο πίσω μέρος της συσκευής θα δείτε την αισθητικά ευχάριστη πλακέτα ClockworkPi, που βρίσκεται μέσα σε ένα διαφανές κέλυφος. Το GameShell σας παρέχει ακόμα και αυτοκόλλητα για το πίσω μέρος.

Μιλώντας για το περίβλημα του GameShell, η συσκευή έρχεται με ένα επιπλέον εξωτερικό κέλυφος, σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Light Key module: τέσσερα επιπλέον κουμπιά στο πίσω μέρος.

Τι σημαίνει “hackable”;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η τεχνολογία που προσφέρει το Gameshell μπορεί να αξιοποιηθεί και περεταίρω. Τροφοδοτείται από Clockwork OS, το οποίο είναι ένα ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο GNU / Linux. Επιπλέον πρόκειται για μια συναρμολογούμενη συσκευή.  Έτσι το GameShell έρχεται έτοιμο για πειραματισμό.

Λόγω του σχεδιασμού του, το GameShell δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τροποποιήσουν ελεύθερα το λογισμικό ή ακόμα και να εγκαταστήσουν ένα νέο, όπως το Debian ARM, το Raspbian OS και πολλά άλλα. Ακόμη και οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικό σκοπό, όπως η δημιουργία ενός DIY ασύρματου ηχείου ή ο προγραμματισμός ενός τηλεχειριστηρίου για τον έλεγχο συσκευών ή ακόμα και για την κατασκευή έξυπνων παιχνιδιών – δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να κάνετε με αυτό.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε;

Αφήνοντας στην άκρη το gaming και τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει, σημαντικό είναι επίσης το ClockworkPi Mainboard 3.1, που από μόνο του είναι μια ισχυρή πλατφόρμα υπολογιστών. Το πλακίδιο, το οποίο συγκρίνεται συχνά με το Raspberry Pi Model B2, έρχεται με επεξεργαστή Quad-core Cortex-A7 και μνήμη DDR3 RAM 1 GB.

Εκτός από τις πολύ καλές προδιαγραφές, διαθέτει επίσης Bluetooth, WiFi, Micro HDMI output και κάρτα MicroSD 16 GB – τα οποία ενισχύουν την εμπειρία gaming στο GameShell.

Ωστόσο πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν μπορείτε εύκολα να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας προσφέρει. Πρέπει να κάνετε την έρευνά σας για να αποκτήσετε ορισμένες γνώσεις πάνω σε θέματα Linux, εντολών και άλλα, αν δεν τις κατέχετε ήδη.

Το GameShell έρχεται με επαναφορτιζόμενη μπαταρία 1200 mAh. Υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες τροφοδοσίας για την κονσόλα, όπως Balanced, Power Saving, and Performance.

Εκτός από αυτό, υπάρχει και μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής στο GameShell. Η μουσική ακούγεται ικανοποιητική λόγω των στερεοφωνικών ηχείων, όμως θα πρέπει να μεταφέρετε αρχεία μουσικής σε αυτό.

Αξίζει να το αγοράσετε;

Επί του παρόντος, το GameShell Kit διατιμάται στα $ 159. Το αν ωστόσο αξίζει να το αγοράσετε εξαρτάται από εσάς τους ίδιους. Οι κονσόλες παλιάς σχολής, όπως το Sony PlayStation One και το Sega Genesis, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες σε λίγα σημεία, ακόμη και αν οι εταιρείες έχουν σταματήσει να τις κατασκευάζουν. Και οι περισσότερες από αυτές έρχονται σε χαμηλότερη τιμή. Όσο για την εξομοίωση άλλων κονσολών, ο υπολογιστής σας μπορεί να το κάνει με ευκολία.

Τούτου λεχθέντος, το GameShell αξίζει να το αγοράσει κανείς γιατί μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω, σε μορφή τσέπης – ακριβώς όπως έκανε το GameBoy Advance. Και το γεγονός ότι οι χρήστες με γνώσεις τεχνολογίας μπορούν να αναπτύξουν παιχνίδια και να τα παίξουν σε αυτή τη φορητή συσκευή, το κάνει ακόμα πιο υπέροχο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS