ΑρχικήinetΑυτό το έξυπνο ρομπότ θα βοηθάει τους ηλικιωμένους να ζουν ανεξάρτητα

Αυτό το έξυπνο ρομπότ θα βοηθάει τους ηλικιωμένους να ζουν ανεξάρτητα

έξυπνο ρομπότΜερικές φορές η φροντίδα των ηλικιωμένων μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να χρειάζεστε εξωτερική βοήθεια για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν ό, τι χρειάζονται, ειδικά όταν εργάζεστε ή δεν είστε στο σπίτι. Αλλά τώρα, οι επιστήμονες προετοιμάζουν ένα έξυπνο ρομπότ – μηχανή, που θα μπορεί να βοηθά τους ηλικιωμένους με τις καθημερινές τους δουλειές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζουν μόνοι τους.

Υποστήριξη Ρομποτικής Δραστηριότητας για καθημερινή βοήθεια

Ερευνητές από το Washington State University έχουν αναπτύξει ένα Σύστημα Ρομποτικής Δραστηριότητας, το οποίο χρησιμοποιεί έξυπνες οικιακές τεχνολογίες , για να ανιχνεύει δραστηριότητες και να βοηθάει σε διάφορες εργασίες.

Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύει τους ηλικιωμένους, να αναλύει τι κάνουν και να καθορίζει πότε μπορεί να χρειάζονται βοήθεια.

Αν χρειάζονται βοήθεια, το έξυπνο ρομπότ πάει προς το μέρος τους και εμφανίζει στην οθόνη, οδηγίες σε μορφή βίντεο.

Επιπλέον, το έξυπνο ρομπότ μπορεί να καθοδηγεί τους ηλικιωμένους.

Μαζί με τις οδηγίες στην οθόνη, το ρομποτικό σύστημα, που αναπτύσσεται από τους ερευνητές, είναι επίσης ικανό να κινείται μέσα στα δωμάτια για να καθοδηγεί τους ηλικιωμένους, ώστε να παίρνουν το φάρμακο ή τα σνακ τους. Θα είναι προγραμματισμένο να αποφεύγει οποιοδήποτε εμπόδιο ή αντικείμενο στο δρόμο του.

Κατά τη δοκιμή, το  έξυπνο ρομπότ συγκέντρωσε θετικές κριτικές.

Σε μια πρόσφατη δοκιμή σε 26 φοιτητές, το έξυπνο ρομπότ συγκέντρωσε θετικές κριτικές. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτελέσουν κάποια καθήκοντα, όπως το να ετοιμαστούν για  να βγάλουν βόλτα το σκυλί ή να πάρουν φάρμακα, ενώ η ομάδα αξιολόγησε πώς ανταποκρίθηκε το ρομπότ.

Όπως αναμενόταν, το έξυπνο ρομπότ ανίχνευσε τις προσπάθειες  των συμμετεχόντων να εκτελέσουν τα καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί, χρησιμοποιώντας έξυπνους home αισθητήρες, και κινούνταν με επιτυχία στο χώρο, για να τους βοηθήσει.

Το Ρομποτικό Σύστημα Δραστηριότητας  πρόσφερε λεπτομερείς οδηγίες σε μορφή βίντεο για τα καθήκοντα

Αφού κατευθυνόταν προς το άτομο-στόχο, το έξυπνο ρομπότ έδινε οδηγίες σε μορφή βίντεο σχετικά με το καθήκον,  που οι συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να εκτελέσουν.

Είχε μια οθόνη αφής, εύκολη στη χρήση, την οποία οι φοιτητές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να δουν το επόμενο βήμα του καθήκοντος, να δουν ολόκληρο το βίντεο ή να μετακινηθούν σε αντικείμενα που απαιτούνταν για το καθήκον, όπως ένα ποτήρι νερό ή το λουρί του σκύλου.

Μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για την υποστήριξη των ηλικιωμένων

Αν και το έργο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, η επιτυχία του στη δοκιμαστική φάση υποδεικνύει ότι το μέλλον της φροντίδας των ηλικιωμένων είναι πραγματικά φωτεινό.

Η εταιρεία θα μπορούσε να βελτιώσει τις ικανότητες του ρομπότ για να διασφαλίσει ότι θα χειρίζεται όλες τις απαιτήσεις, αποτελεσματικά.

Αυτό σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια, θα μπορείτε να έχετε έναν πραγματικό ρομποτικό φύλακα για να βοηθάτε τους παππούδες σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS