Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Το νέο λογότυπο του Slack δεν μοιάζει καθόλου με ότι έχουμε συνηθίσει

λογότυποΤο Slack, η πολύ επιτυχημένη πλατφόρμα συνεργασίας, δημιούργησε ένα νέο λογότυπο. Η νέα ιδέα, για την οποία υπεύθυνο είναι το Pentagram, αλλάζει το λογότυπο hashtag της εταιρείας.

Το νέο branding περιλαμβάνει αρκετές μεγάλες αλλαγές. Το λεκτικό κομμάτι του λογότυπου έχει λάβει πιο αιχμηρές άκρες, αντί για το παλιό Scarpie scrawl, αλλά εξακολουθεί να είναι με μικρά γράμματα. Εν τω μεταξύ, το Slack octothorpe, έχει εξελιχθεί σε έναν ανεμόμυλο τεσσάρων χρωμάτων.

Ποιο ήταν όμως το πρόβλημα με το παλιό λογότυπο; Η  απάντηση είναι ότι ήταν εξαιρετικά εύκολο να χαλάσει η εμφάνισή του. Ήταν 11 διαφορετικά χρώματα – και εάν τοποθετούνταν σε οποιοδήποτε άλλο φόντο εκτός από το λευκό ή σε λάθος γωνία (αντί για την επακριβώς καθορισμένη περιστροφή 18 μοιρών), ή με χρώματα που δεν ταιριάζουν, φαινόταν απαίσιο, σύμφωνα με το ίδιο το Slack.

Καθώς η εταιρεία σχεδιάζει το IPO της, ήταν καιρός να αρχίσει να σκέφτεται πώς θα γίνει η μετάβαση του εμπορικού της σήματος σε μια πιο «ώριμη» εκδοχή του.

Όπως το θέτει ο Bierut, το Pentagram τα δοκίμασε σχεδόν όλα, πριν καταλήξει στον νέο σχεδιασμό του λογότυπου. Δεν είναι απολύτως προφανές, αλλά αυτό που τελικά επικράτησε ήταν ένα σύμβολο του Slack που παραπέμπει περισσότερο σε network και όχι τόσο σε hashtag.

«Η ιστορία που προσπαθούμε να συσχετίσουμε με αυτό, είναι να μοιάζει σαν τα κομμάτια που το αποτελούν να πλησιάζουν, για να σχηματίσουν τελικά ένα σύνολο», λέει ο Bierut,  κάτι το οποίο δεν απορρέει από το σύμβολο του hashtag.

Τα ξεχωριστά κομμάτια αυτού του ανεμόμυλου θα γίνουν πολυλειτουργικά εργαλεία για το εμπορικό σήμα. Το σχήμα των σταγονιδίων μπορεί να απεικονίζει ένα πλαίσιο συνομιλίας ή μια συνάρτηση GPS, ανάλογα με τις ανάγκες. Ο ανεμόμυλος του Slack σήμερα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι το παλιότερο σχήμα του.

Όλη αυτή η λογική έχει νόημα. Ωστόσο, ίσως το Slack να διέθετε μια αισθητική που θα μπορούσε να εξελιχθεί, χωρίς όμως να γίνει μια τόσο δραστική αλλαγή στο λογότυπο. Άλλωστε το Slack είχε ενσωματώσει με επιτυχία το hashtag και αυτό το σύμβολο ήταν στενά συνδεδεμένο με τον τρόπο που λειτουργεί η υπηρεσία. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το παλιό λογότυπο του Slack ήταν τόσο διακριτικό όσο και δεμένο με τη λειτουργία του.

Ο Bierut διαφωνεί και στα δύο αυτά σημεία.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στο νέο εικονίδιο Slack, τόσο στους φορητούς υπολογιστές όσο και στα smartphones μας, όπως συμβαίνει πάντα με τα νέα λογότυπα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *