ΑρχικήinetΗ Arm κυκλοφορεί νέα ISPs που θα απογειώσουν τις κάμερες των smartphones

Η Arm κυκλοφορεί νέα ISPs που θα απογειώσουν τις κάμερες των smartphones

ISPsΗ Arm έχει ανακοινώσει επίσημα τα Mali-C52 και C-32, τη νέα γενιά της σειράς επεξεργαστών σήματος εικόνας που προορίζονται για mobile χρήση. Σύμφωνα με την Arm, αυτά τα νέα ISPs δεν διαθέτουν μόνο υψηλότερη ικανότητα ανάλυσης από τα προηγούμενα, καθώς και τους περισσότερους ανταγωνιστές τους, αλλά και ένα εντελώς νέο σύνολο χαρακτηριστικών, που περιλαμβάνει κορυφαία υποστήριξη HDR στο C52 και ένα πλήρες σύνολο ενσωματωμένων ρυθμίσεων εργαλείων και προγράμματα οδήγησης, ώστε η εγκατάσταση και η υλοποίηση και των δύο ISP να είναι εύκολα. Επιπλέον, οι δύο ISPs μπορούν να βελτιστοποιηθούν, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ρυθμίσεων, καθιστώντας την εφαρμογή κατάλληλη για πολλαπλές περιπτώσεις χρήσης.

Αυτά τα νέα ISPs έχουν παρόμοια σύνολα χαρακτηριστικών, αλλά το C52 προορίζεται για εντατικότερες περιπτώσεις χρήσης, ενώ το C32 είναι βελτιστοποιημένο για χρήση σε εφαρμογές Internet of Things και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Και τα δύο ISPs μπορούν να χειριστούν περιεχόμενο έως 4K και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με το πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών να συμπεριλαμβάνει HDR, αυτοματοποιημένη μείωση θορύβου και ακριβή διαχείριση χρώματος. Για να επιτύχουν όλα αυτά, τα ISP μπορούν να επεξεργαστούν μέχρι και 600 megapixel ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτουν την νέα τεχνολογία Iridix της Arm, μαζί με το λογισμικό δυναμικής διαχείρισης εμβέλειας και την τεχνολογία χαρτογράφησης τόνων που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό από την Arm. Κάθε εικονοστοιχείο περνάει από μια διαδικασία 25 βημάτων, προτού αποσταλεί από τον ISP στην προβλεπόμενη έξοδο, εξασφαλίζοντας ότι η μέγιστη δυνατή ακρίβεια χρωμάτων και λεπτομερειών αντλείται από κάθε ένα. Και οι δύο ISP έρχονται με μια σουίτα λογισμικού Linux, που διαθέτει τον απόλυτο έλεγχο σχεδόν κάθε συντονισμού για τον αισθητήρα και το συνδεδεμένο υλικό. Εκτός από αυτό, η Arm προσφέρει ακόμη και tutorials και υποστήριξη για όσους επιθυμούν να συντονίσουν και να εφαρμόσουν τα C52 και C32 στο υλικό της εταιρείας τους.

Ο πιο άμεσος και προφανής αντίκτυπος αυτής της τεχνολογίας θα είναι στα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές, όπως action cameras, έξυπνες κάμερες, κάμερες IP, συστήματα κουδουνιών κτλ. Θα είναι ταχύτερα και καλύτερα από ποτέ, όταν οι κατασκευαστές θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτούς τους δύο νέους ISP. Ο λιγότερο εμφανής αντίκτυπος που θα σημειωθεί και είναι αναμφισβήτητα λίγο πιο συναρπαστικός ωστόσο, έγκειται στο AI. Αυτοί οι νέοι αισθητήρες θα είναι σε θέση να παρέχουν πολύ πιο ακριβή και υψηλότερης ποιότητας δεδομένα σε εφαρμογές υπολογιστικής όρασης και άλλα εργαλεία AI που αφορούν ανίχνευση και επεξεργασία εικόνας, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της επεξεργασίας οπτικής σκηνής για ρομπότ, με έναν τρόπο παρόμοιο με το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το κόσμο μέσω της όρασής τους. Η αναγνώριση προσώπου, οι καιρικές συνθήκες και οι μικρές λεπτομέρειες είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που το AI με βάση την εικόνα θα είναι σε θέση να χειριστεί καλύτερα με αυτό το νέο υλικό. Όλα αυτά μεταφράζονται σε βελτιώσεις σε τομείς όπως η αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων, τα ρομπότ στα εργοστάσια, το AI, καθώς και το άνοιγμα εντελώς νέων δυνατοτήτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS