ΑρχικήUpdatesApple Watch Series 4: Το watchOS 5.1.2. προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (EKG)

Apple Watch Series 4: Το watchOS 5.1.2. προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (EKG)

Η Apple προσφέρει τη δυνατότητα ανάγνωσης ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος (EKG) στους ιδιοκτήτες ενός Apple Watch Series 4. Επιπλέον, απελευθερώνει και ένα χαρακτηριστικό που γνωστοποιεί την ανώμαλη τιμή των καρδιακών παλμών. Και τα δύο συμπεριλαμβάνονται στο watchOS 5.1.2.

Όταν το Apple Watch Series 4 ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το πιο σημαντικό νέο hardware χαρακτηριστικό -εκτός από την μεγαλύτερη οθόνη- ήταν, πιθανώς, η δυνατότητα να τραβήξει ένα EKG απευθείας στο Watch. Μέχρι και σήμερα όμως, το χαρακτηριστικό αυτό δεν ήταν διαθέσιμο καθώς το λογισμικό που θα το υποστήριζε δεν είχε κυκλοφορήσει. Τώρα είναι εδώ!

Για να κάνετε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG) ανοίξτε την εφαρμογή EKG στο ρολόι και στηρίξτε ελαφρά το δάκτυλό σας στη στεφάνη για 30 δευτερόλεπτα. Το ρολόι, στη συνέχεια, λειτουργεί σαν ένα EKG με ένα μόλυβδο για να διαβάσει τον καρδιακό σας ρυθμό και να το καταγράψει στην εφαρμογή Health του smartphone σας. Από εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα PDF report και να το στείλετε στο γιατρό σας.

Η Apple φροντίζει επίσης και για την παρακολούθηση της ακανόνιστης καρδιακής συχνότητας καθώς ελέγχει τον ρυθμό σας ανά δύο περίπου ώρες και αν υπάρχουν πέντε διαδοχικές αναγνώσεις που φαίνονται ανώμαλες, θα σας ειδοποιήσει και θα σας προτείνει να απευθυνθείτε σε γιατρό. Εάν έχετε διαγνωστεί προηγουμένως με κολπική μαρμαρυγή, η εταιρεία σας συνιστά να μην χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία.

Apple Watch

Η Apple προσπαθεί να κάνει όσο πιο στοχευμένη και αξιόπιστη γίνεται την νέα λειτουργία εφόσον για να την ενεργοποιήσετε θα χρειαστεί να απαντήσετε σε πολλές ερωτήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσο καλή δουλειά και να έκανε ο κολοσσός με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση. Ειδικότερα, το EKG θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αν αισθανθείτε κάτι ασυνήθιστο, και στη συνέχεια θα πρέπει να μοιραστείτε το report που θα εξάγετε με τον γιατρό σας.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν το Apple Watch ως συσκευή εντοπισμού γυμναστικής, αλλά όλο και περισσότερο, γίνεται μια συσκευή παρακολούθησης της υγείας – ειδικά το Series 4.

Όμως, σε αυτό το νέο είδος gadget, η κατανόηση του τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει μια συσκευή παρακολούθησης της υγείας είναι απαραίτητη. Μπορεί να ανιχνεύσει ορισμένα πράγματα και αυτό είναι πραγματικά καλό, αλλά δεν μπορείς ποτέ να βασιστείς μόνο σε αυτό.

 

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS