ΑρχικήsecurityΗ FIFA χακαρίστηκε πάλι, ετοιμαστείτε για νέες ιστορίες!

Η FIFA χακαρίστηκε πάλι, ετοιμαστείτε για νέες ιστορίες!

Ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino δήλωσε στον Τύπο ότι τα πληροφοριακά συστήματα του κυβερνητικού φορέα για το ποδόσφαιρο υπέστησαν παραβίαση δεδομένων για δεύτερη φορά φέτος.

Τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FΙFA) όσο και η Ένωση των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου (UEFA) υποψιάζονται ότι υπέστησαν παραβιάσεις δεδομένων.

FIFA

Οι χάκερ ενδέχεται να έχουν κλέψει ευαίσθητα δεδομένα μετά την υπονόμευση των συστημάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών της FΙFA μέσω εκστρατείας “phishing” που είχε ως στόχο πολλούς υπαλλήλους της παγκόσμιας διοίκησης του ποδοσφαίρου.

“Η FIFA καταδικάζει κάθε προσπάθεια να υπονομευθεί η εμπιστευτικότητα, η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα των δεδομένων σε οποιονδήποτε οργανισμό που χρησιμοποιεί παράνομες πρακτικές”, δήλωσε η FΙFA σε δήλωση που δημοσίευσε η New York Times.

“Η FΙFA λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάλληλη ανταπόκριση σε συμβάντα ασφαλείας καθώς και για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του πληροφοριακού περιβάλλοντος της”, δήλωσε η FΙFA.

Τα τελευταία δεδομένα της FIFA που κλάπηκαν από τους χάκερ υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσουν και με τις ειδησεογραφικές οργανώσεις που είναι μέρος της πλατφόρμας του European Investigative Collaborations, τα οποία θα αρχίσουν να δημοσιεύονται από τις 2 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, στην πρώτη ιστορία διαρροής της FIFA το 2015 τα έγγραφα που διερρεύσαν και δημοσιεύτηκαν στο Football Leaks, έλεγαν ότι ο Gianni Infantino είχε κατηγορηθεί πως έδειξε ελαστική μεταχείριση στην Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν όσον αφορά το Financial Fair Play.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS