Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
Latest Posts

Η FIFA χακαρίστηκε πάλι, ετοιμαστείτε για νέες ιστορίες!

Ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino δήλωσε στον Τύπο ότι τα πληροφοριακά συστήματα του κυβερνητικού φορέα για το ποδόσφαιρο υπέστησαν παραβίαση δεδομένων για δεύτερη φορά φέτος.

Τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FΙFA) όσο και η Ένωση των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου (UEFA) υποψιάζονται ότι υπέστησαν παραβιάσεις δεδομένων.

FIFA

Οι χάκερ ενδέχεται να έχουν κλέψει ευαίσθητα δεδομένα μετά την υπονόμευση των συστημάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών της FΙFA μέσω εκστρατείας «phishing» που είχε ως στόχο πολλούς υπαλλήλους της παγκόσμιας διοίκησης του ποδοσφαίρου.

«Η FIFA καταδικάζει κάθε προσπάθεια να υπονομευθεί η εμπιστευτικότητα, η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα των δεδομένων σε οποιονδήποτε οργανισμό που χρησιμοποιεί παράνομες πρακτικές», δήλωσε η FΙFA σε δήλωση που δημοσίευσε η New York Times.

«Η FΙFA λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάλληλη ανταπόκριση σε συμβάντα ασφαλείας καθώς και για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του πληροφοριακού περιβάλλοντος της», δήλωσε η FΙFA.

Τα τελευταία δεδομένα της FIFA που κλάπηκαν από τους χάκερ υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσουν και με τις ειδησεογραφικές οργανώσεις που είναι μέρος της πλατφόρμας του European Investigative Collaborations, τα οποία θα αρχίσουν να δημοσιεύονται από τις 2 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, στην πρώτη ιστορία διαρροής της FIFA το 2015 τα έγγραφα που διερρεύσαν και δημοσιεύτηκαν στο Football Leaks, έλεγαν ότι ο Gianni Infantino είχε κατηγορηθεί πως έδειξε ελαστική μεταχείριση στην Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν όσον αφορά το Financial Fair Play.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *