ΑρχικήinetFirefox 64: Επιλογή απενεργοποίησης των Recommended Extensions

Firefox 64: Επιλογή απενεργοποίησης των Recommended Extensions

Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε από την Mozilla ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο χαρακτηριστικό με το όνομα Contexual Feature Recommender, ή αλλιώς CFR, το οποίο θα προτείνει επεκτάσεις σχετικές με τους ιστότοπους που  επισκέπτεται ο χρήστης. Στην έκδοση 64 του Firefox, η Mozilla θα προσθέσει μια επιλογή με την οποία θα μπορεί να αποκλειστεί η προβολή προτεινόμενων επεκτάσεων.

Όταν ο χρήστης επισκέπτεται γνωστές σελίδες όπως είναι το Reddit, το Youtube, το Amazon και το Facebook, ο Firefox θα εμφανίζει προτεινόμενες επεκτάσεις όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Εάν ο χρήστης επιλέξει το “Add Now”, η συγκεκριμένη επέκταση θα εγκατασταθεί. Εάν επιλεχθεί η επιλογή “Not Now”, το παράθυρο θα κρυφτεί, αλλά θα συνεχίσει να εμφανίζεται ένα επιπλέον σύμβολο στην επάνω μπάρα του περιηγητή, στην περίπτωση που θέλουμε να εγκαταστήσουμε το πρόσθετο αργότερα.

Mozilla Firefox

Με την έκδοση 64 του Firefox, θα μπορείτε πλέον να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να τις βλέπετε καθόλου. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του περιηγητή, ακολουθώντας την διαδρομή: Settings -> General -> Browsing. Εκεί θα υπάρχει ένα checkbox με την επιλογή “Recommend extensions as you browse” το οποίο θα είναι ενεργοποιημένο από default. Για να απενεργοποιηθεί η επιλογή απλά βγάλτε το tick από την συγκεκριμένη επιλογή.

Η ρύθμιση υπάρχει για ένα μικρό χρονικό διάστημα και για αυτόν τον λόγο είναι νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε αν ο κόσμος θα υιοθετήσει την επιλογή ή όχι. Αναμένουμε να δούμε την αποδοχή του νέου χαρακτηριστικού και το αν θα είναι αποτελεσματικό, αυξάνοντας τις ενεργές εγκαταστάσεις των επεκτάσεων του κάθε ιστότοπου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS