ΑρχικήinetFacebook: δημόσιες οι ιδιωτικές δημοσιεύσεις 14 εκατ. χρηστών

Facebook: δημόσιες οι ιδιωτικές δημοσιεύσεις 14 εκατ. χρηστών

Η Facebook ανακοίνωσε χθες ότι εξέθεσε ιδιωτικές δημοσιεύσεις 14 εκατομμυρίων χρηστών για μερικές μέρες τον περασμένο μήνα.
Από τις 18 Μαΐου έως τις 22 Μαΐου, και ενώ το Facebook δοκίμαζε ένα νέο χαρακτηριστικό, οι ιδιωτικές δημοσιεύσεις από 14 εκατομμύρια χρήστες που έγιναν εκείνο το διάστημα εμφανίστηκαν αυτόματα, αφού οι ρυθμίσεις απορρήτου του χρήστη δεν λειτουργούσαν. Facebook
Το Facebook φέρεται να διόρθωσε το σφάλμα, και μέχρι τις 27 Μαΐου, όλα επανήλθαν στο στάδιο που ήταν πριν. Πριν όμως από τις 27 Μαΐου κάποιος θα μπορούσε να μοιραστεί δημόσια μια ιδιωτική σας δημοσίευση.
Από την Πέμπτη, το Facebook άρχισε να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους χρήστες και τους ζητά να ελέγξουν τις δημοσιεύεις που έκαναν εκείνη την περίοδο των εννέα ημερών.
“Για να είμαστε σαφείς, το σφάλμα δεν επηρέασε παλαιότερες δημοσιεύσεις”, ανέφερε η υπεύθυνη για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων Erin Egan σε δήλωση. “Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό το λάθος.”
Το λάθος φέρεται να συνέβη όταν το Faceboοk δοκίμαζε αλλαγές στις “featured” δημοσιεύσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία όλα έχουν επανέλθει. Παρόλα αυτά η ιστορία μας υπενθυμίζει ότι το διαδίκτυο δεν είναι μέρος που βοηθάει στην φύλαξη μυστικών, οπότε καλό θα ήταν να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να κρύψετε κάτι….
_____________________________

 

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS