ΑρχικήinetAmazon: Απόλυση εργαζομένου που διέρρευσε στοιχεία πελατών

Amazon: Απόλυση εργαζομένου που διέρρευσε στοιχεία πελατών

Τον Σεπτέμβριο, η Amazon επιβεβαίωσε ότι ένας από τους χιλιάδες πωλητές της πλατφόρμας της, δωροδόκησε εργαζομένους για να διαγράψουν αρνητικές κρητικές, και για να διαρρεύσουν πληροφορίες όπως emails και ιστορικό πωλήσεων άλλων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon έχει απολύσει τουλάχιστον έναν υπάλληλο.

amazon fires employees

Σύμφωνα με την Financial Times, ο υπάλληλος που απολύθηκε μοιράστηκε με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής πωλητή, διευθύνσεις email πελατών. Η Amazon επιβεβαίωσε ότι αυτή η είδηση ισχύει, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία, αλλά και ότι η εταιρεία υποστηρίζει τις αρχές για την δίωξη του. Οι πελάτες των οποίων οι διευθύνσεις διέρρευσαν έχουν ήδη ενημερωθεί, και η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν διέρρευσαν στοιχεία άλλων πελατών σε τρίτους.

Ένας από τους πελάτες που επηρεάστηκαν, μοιράστηκε το ενημερωτικό email που έλαβε από την Amazon. Στο email αναγράφεται ότι ο εργαζόμενος έχει απολυθεί, και ότι του έχει απαγορευτεί η χρήση της πλατφόρμας στο μέλλον, είτε σαν αγοραστής, αλλά και σαν πωλητής. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε το ποιος ήταν ο πωλητής, αλλά ούτε και τι είδους πράγματα πωλούσε, πράγμα που ίσως γίνει αργότερα, αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η αναφορά του The Wall Street Journal αποκάλυψε ότι πωλητές χρησιμοποιούν ενδιάμεσους για να εντοπίσουν εργαζομένους της Amazon. Στην συνέχεια τους δωροδοκούσαν για να τους μεταφέρουν εσωτερικές πληροφορίες, ώστε να «αρπάξουν» τους πελάτες άλλων πωλητών. Η Amazon ανέφερε ότι προς το παρών γίνεται έλεγχος για το τι είδους στοιχεία μπορούν να δουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, και ότι θα εφαρμοστεί κάποιο σύστημα που θα περιορίζει την ορατότητα αυτών των ευαίσθητων στοιχείων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS