Το CSI Institute προειδοποιεί για νέα απάτη μέσω phishing email!
infosec

Το CSI Institute προειδοποιεί για νέα απάτη μέσω phishing email!

Το CSI Institute, ενημερώνει τους πολίτες, για μία νέα απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έξαρση....
Read More
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
Latest Posts

Amazon: Απόλυση εργαζομένου που διέρρευσε στοιχεία πελατών

Τον Σεπτέμβριο, η Amazon επιβεβαίωσε ότι ένας από τους χιλιάδες πωλητές της πλατφόρμας της, δωροδόκησε εργαζομένους για να διαγράψουν αρνητικές κρητικές, και για να διαρρεύσουν πληροφορίες όπως emails και ιστορικό πωλήσεων άλλων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon έχει απολύσει τουλάχιστον έναν υπάλληλο.

amazon fires employees

Σύμφωνα με την Financial Times, ο υπάλληλος που απολύθηκε μοιράστηκε με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής πωλητή, διευθύνσεις email πελατών. Η Amazon επιβεβαίωσε ότι αυτή η είδηση ισχύει, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία, αλλά και ότι η εταιρεία υποστηρίζει τις αρχές για την δίωξη του. Οι πελάτες των οποίων οι διευθύνσεις διέρρευσαν έχουν ήδη ενημερωθεί, και η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν διέρρευσαν στοιχεία άλλων πελατών σε τρίτους.

Ένας από τους πελάτες που επηρεάστηκαν, μοιράστηκε το ενημερωτικό email που έλαβε από την Amazon. Στο email αναγράφεται ότι ο εργαζόμενος έχει απολυθεί, και ότι του έχει απαγορευτεί η χρήση της πλατφόρμας στο μέλλον, είτε σαν αγοραστής, αλλά και σαν πωλητής. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε το ποιος ήταν ο πωλητής, αλλά ούτε και τι είδους πράγματα πωλούσε, πράγμα που ίσως γίνει αργότερα, αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η αναφορά του The Wall Street Journal αποκάλυψε ότι πωλητές χρησιμοποιούν ενδιάμεσους για να εντοπίσουν εργαζομένους της Amazon. Στην συνέχεια τους δωροδοκούσαν για να τους μεταφέρουν εσωτερικές πληροφορίες, ώστε να «αρπάξουν» τους πελάτες άλλων πωλητών. Η Amazon ανέφερε ότι προς το παρών γίνεται έλεγχος για το τι είδους στοιχεία μπορούν να δουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, και ότι θα εφαρμοστεί κάποιο σύστημα που θα περιορίζει την ορατότητα αυτών των ευαίσθητων στοιχείων.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *