ΑρχικήinetHacker θα διαγράψει το profile του Zuckerberg σε ζωντανή μετάδοση

Hacker θα διαγράψει το profile του Zuckerberg σε ζωντανή μετάδοση

Ένας white hat hacker από την Ταιβάν ισχυρίζεται ότι θα κάνει Livestream καθώς θα χακάρει τo Facebook page του Mark Zuckerberg την Κυριακή. Σε ένα Facebook post που δημοσίευσε ο ίδιος προς τους 26.000 followers του, ο Chang Chi-yuan υποσχέθηκε να διαγράψει τον λογαριασμό του ιδρυτή του Facebook, ενώ παράλληλα θα το μεταδίδει ζωντανά στο Facebook. Ο Chang είναι γνωστός hacker στην Ταιβάν.

Hacker Zuckerberg live

Ο Chang και η σελίδα του μπορούν να βρεθούν σε διάφορα bug bounty προγράμματα ως “Special Contributor”, και σύμφωνα με πληροφορίες μηνύθηκε από μια τοπική εταιρεία με λεωφορεία, αφού ο ίδιος κατάφερε να παραβιάσει το σύστημα τους, και να αγοράσει ένα εισιτήριο πληρώνοντας 3 cent. Επίσης στην σελίδα του μπορούν να βρεθούν αρκετά screenshots με τα επιτεύγματα του.

Ο Chang έχει γράψει στο παρελθόν για το πως να βγάλει κάποιος λεφτά από το hacking. Το ίδιο το Facebook έχει ένα bug bounty πρόγραμμα το οποίο αναφέρει ότι “αναγνωρίζει και ανταμείβει”   τους ερευνητές ασφαλείας που θα αναφέρουν κάποιο bug κάποια ευπάθεια της πλατφόρμας.

Ωστόσο, ακόμα και αν καταφέρει να χακάρει την σελίδα του Zuckerberg, δεν θα είναι ο πρώτος που θα το έχει καταφέρει. Το 2011 ένας άλλος χάκερ κατάφερε να κάνει μια δημοσίευση μέσα από την σελίδα του  Zuckerberg. Επίσης το 2013, διέγραψε μια σειρά δημοσιεύσεων του Zuckerberg επισημαίνοντας ένα bug που ο ίδιος είχε εντοπίσει.  Ο λόγος για τον οποίο το έκανε αυτό, ήταν επειδή η τεχνική υποστήριξη του Facebook τον αγνοούσε.

Τέλος η ζωντανή μετάδοση (αν υποθέσουμε ότι το Facebook δεν θα την σταματήσει) είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS