Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Bug εκμεταλλεύεται ένα σφάλμα ασφαλείας σε όλα σχεδόν τα PC και Mac

bugΜια έρευνα που δημοσίευσε η F-Secure έχει αποκαλύψει ένα νέο bug που κάνει τις περισσότερες από τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εξοπλισμένες με disk encryption, ευάλωτες σε μια επίθεση που θα μπορούσε να κλέψει προσωπικά δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως αναφέρει το ZDNet, τα ευρήματα της F-Secure αναφέρουν ότι τα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας αρκούν για να αποφευχθεί η κλοπή που προκαλείται από το νέο αυτό bug.

Η επίθεση είναι μια παραλλαγή της παλιάς επίθεσης cold boot, η οποία είναι μια δημοφιλής τεχνική στον κόσμο του hacking. Αυτός ο τύπος επίθεσης κάνει reset έναν υπολογιστή και στη συνέχεια κλέβει τα δεδομένα που απομένουν στη μνήμη RAM.

Για να κλαπούν τα δεδομένα μέσω μιας επίθεσης cold boot, θα χρειαζόταν φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή και στο εξειδικευμένο hardware. Οι κανονικοί υπολογιστές δεν θεωρούνται στόχος μιας τέτοιας επίθεσης σε σύγκριση με τους υπολογιστές που αποθηκεύουν πολύτιμες πληροφορίες όπως αυτές που ανήκουν σε κρατικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Ένα από τα μέτρα προστασίας που αναπτύσσουν οι κατασκευαστές hardware είναι η αντικατάσταση του περιεχομένου της μνήμης RAM μετά την επίθεση που δέχεται ένας υπολογιστής.

Οι ερευνητές της F-Secure έχουν διαπιστώσει ότι μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία αντικατάστασης, καθιστώντας τον υπολογιστή ευάλωτο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας της F-Secure, Olle Segerdahl, ο οποίος ασχολείται με την έρευνα, «Αν και δεν είναι τόσο εύκολο, δεν είναι και αρκετά δύσκολο να βρούμε και να εκμεταλλευτούμε αυτό το ελάττωμα, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να το έχουν ήδη ανακαλύψει και ορισμένοι κακόβουλοι χρήστες.»

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι έχουν προειδοποιήσει μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple και η Intel για τα τελευταία ευρήματα τους. Η Microsoft ενημέρωσε το Bitlocker Guidance ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, ενώ η Apple είπε ότι όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν το τσιπ T2 δεν είναι ευάλωτες στις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *