Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
Latest Posts

Η κυκλοφορία του Librem 5 μετατέθηκε για τον Απρίλιο του 2019

LibremΣτον τομέα του open source, το smartphone Librem 5 Linux της Purism έχει δημιουργήσει αρκετό σαματά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Για να κρατήσουν ενήμερους τους φανατικούς υποστηρικτές του ανοιχτού κώδικα σχετικά με τη συνεχιζόμενη πρόοδό του, η ομάδα ανάπτυξης κάνει τακτικές ενημερώσεις στο ιστολόγιό της.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η ομάδα επιβεβαίωσε ότι το Librem 5 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2019, που είχε οριστεί ως η αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας.

«Με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, προβλέπουμε καθυστέρηση στην παραγωγή μέχρι τον Απρίλιο του 2019», δήλωσε η ομάδα ανάπτυξης.

Ο λόγος πίσω από την καθυστέρηση των τριών μηνών είναι ένα σφάλμα στο SoC του smartphone, το οποίο προκαλεί υπερβολικά γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας. Το σφάλμα είναι τόσο σοβαρό, ώστε ένα πλήρως φορτισμένο Librem 5 αποφορτίζεται εντελώς μέσα σε μια ώρα.

Για να διορθώσει το πρόβλημα, η ομάδα συνεργάζεται με την NXP, την εταιρεία κατασκευής του i.MX8 SoC που χρησιμοποιείται από την Purism.

Ωστόσο, η ομάδα σχεδιάζει να ξεκινήσει την κυκλοφορία των devkits τον Οκτώβριο, καθώς προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ενώ είναι συνδεδεμένα στην πρίζα.

Το post αναφέρει επίσης μερικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής ενός smartphone που δεν λειτουργεί με Android. Μια σημαντική πρόκληση στη διαδικασία είναι ότι οι περισσότεροι προμηθευτές SoC παρέχουν το μόντεμ και άλλα στοιχεία που είναι ενσωματωμένα στο SoC. Το firmware και το software για την εκτέλεση αυτών των στοιχείων επικοινωνίας είναι επίσης ως επί το πλείστον ιδιοκτησιακά. Επομένως, η εξεύρεση μίας εναλλακτικής λύσης ανοιχτού κώδικα αποτελεί σημαντικό εμπόδιο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *