15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η κυκλοφορία του Librem 5 μετατέθηκε για τον Απρίλιο του 2019

LibremΣτον τομέα του open source, το smartphone Librem 5 Linux της Purism έχει δημιουργήσει αρκετό σαματά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Για να κρατήσουν ενήμερους τους φανατικούς υποστηρικτές του ανοιχτού κώδικα σχετικά με τη συνεχιζόμενη πρόοδό του, η ομάδα ανάπτυξης κάνει τακτικές ενημερώσεις στο ιστολόγιό της.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η ομάδα επιβεβαίωσε ότι το Librem 5 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2019, που είχε οριστεί ως η αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας.

«Με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, προβλέπουμε καθυστέρηση στην παραγωγή μέχρι τον Απρίλιο του 2019», δήλωσε η ομάδα ανάπτυξης.

Ο λόγος πίσω από την καθυστέρηση των τριών μηνών είναι ένα σφάλμα στο SoC του smartphone, το οποίο προκαλεί υπερβολικά γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας. Το σφάλμα είναι τόσο σοβαρό, ώστε ένα πλήρως φορτισμένο Librem 5 αποφορτίζεται εντελώς μέσα σε μια ώρα.

Για να διορθώσει το πρόβλημα, η ομάδα συνεργάζεται με την NXP, την εταιρεία κατασκευής του i.MX8 SoC που χρησιμοποιείται από την Purism.

Ωστόσο, η ομάδα σχεδιάζει να ξεκινήσει την κυκλοφορία των devkits τον Οκτώβριο, καθώς προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ενώ είναι συνδεδεμένα στην πρίζα.

Το post αναφέρει επίσης μερικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής ενός smartphone που δεν λειτουργεί με Android. Μια σημαντική πρόκληση στη διαδικασία είναι ότι οι περισσότεροι προμηθευτές SoC παρέχουν το μόντεμ και άλλα στοιχεία που είναι ενσωματωμένα στο SoC. Το firmware και το software για την εκτέλεση αυτών των στοιχείων επικοινωνίας είναι επίσης ως επί το πλείστον ιδιοκτησιακά. Επομένως, η εξεύρεση μίας εναλλακτικής λύσης ανοιχτού κώδικα αποτελεί σημαντικό εμπόδιο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *