15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Telegram: Αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία χρηστών στα πλαίσια ερευνών!

Ο κ. Pavel Durov, ιδρυτής της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι πρόθυμη να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα στις έρευνες της για τρομοκρατικές επιθέσεις ή σχεδόν όλες, καθώς υπάρχει μια χώρα που δεν της δίνεται αυτή η πολυτέλεια: η Ρωσία.

Ουσιαστικά, οι νέες ρυθμίσεις απορρήτου του Telegram επιτρέπουν στους ανακριτές που διαθέτουν δικαστική εντολή να αποκτήσουν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών της εφαρμογής στα πλαίσια έρευνας.

Telegram

«Αν λάβουμε δικαστική εντολή ότι κάποιος χρήστης μας θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία, ενδέχεται να αποκαλύψουμε την διεύθυνση IP του καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου του στις αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αν στο μέλλον προκύψει μια τέτοια περίπτωση η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε θα είναι άκρως διαφανής.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Pavel Durov.

Οι πληροφορίες που θα παρασχεθούν στις αρμόδιες αρχές των κρατών σε περίπτωση αιτήματος θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR.

Ρωσία:

Το Telegram απαγορεύτηκε στη Ρωσία μέσα στο 2018 μετά την άρνηση του Durov να παράσχει στους τοπικούς οργανισμούς πληροφοριών πρόσβαση σε συνομιλίες χρηστών. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το μπλοκάρισμα μπορεί εύκολα να παρακαμφθεί  με VPN εφαρμογές και παρόμοιες υπηρεσίες.

«Η Ρωσία ουσιαστικά είχε ζητήσει από το Telegram να αποκτήσει πρόσβαση στα μηνύματα όλων των χρηστών και όχι απλά τους αριθμούς τηλεφώνου ή τις διευθύνσεις IP. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτό το αίτημα.» τόνισε ο ιδρυτής της εφαρμογής.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *