ΑρχικήinetTelegram: Αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία χρηστών στα πλαίσια ερευνών!

Telegram: Αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία χρηστών στα πλαίσια ερευνών!

Ο κ. Pavel Durov, ιδρυτής της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι πρόθυμη να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα στις έρευνες της για τρομοκρατικές επιθέσεις ή σχεδόν όλες, καθώς υπάρχει μια χώρα που δεν της δίνεται αυτή η πολυτέλεια: η Ρωσία.

Ουσιαστικά, οι νέες ρυθμίσεις απορρήτου του Telegram επιτρέπουν στους ανακριτές που διαθέτουν δικαστική εντολή να αποκτήσουν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών της εφαρμογής στα πλαίσια έρευνας.

Telegram

«Αν λάβουμε δικαστική εντολή ότι κάποιος χρήστης μας θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία, ενδέχεται να αποκαλύψουμε την διεύθυνση IP του καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου του στις αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αν στο μέλλον προκύψει μια τέτοια περίπτωση η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε θα είναι άκρως διαφανής.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Pavel Durov.

Οι πληροφορίες που θα παρασχεθούν στις αρμόδιες αρχές των κρατών σε περίπτωση αιτήματος θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR.

Ρωσία:

Το Telegram απαγορεύτηκε στη Ρωσία μέσα στο 2018 μετά την άρνηση του Durov να παράσχει στους τοπικούς οργανισμούς πληροφοριών πρόσβαση σε συνομιλίες χρηστών. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το μπλοκάρισμα μπορεί εύκολα να παρακαμφθεί  με VPN εφαρμογές και παρόμοιες υπηρεσίες.

«Η Ρωσία ουσιαστικά είχε ζητήσει από το Telegram να αποκτήσει πρόσβαση στα μηνύματα όλων των χρηστών και όχι απλά τους αριθμούς τηλεφώνου ή τις διευθύνσεις IP. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτό το αίτημα.» τόνισε ο ιδρυτής της εφαρμογής.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS