ΑρχικήsecurityΔημοσιεύτηκε Exploit για Unpatched Flaw στο Windows Task Scheduler

Δημοσιεύτηκε Exploit για Unpatched Flaw στο Windows Task Scheduler

WindowsΜία ερευνήτρια ασφάλειας δημοσίευσε στο Twitter λεπτομέρειες σχετικά με μια ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα των Windows.

Η ευπάθεια είναι ένα ζήτημα “local privilege escalation” το οποίο επιτρέπει σε έναν εισβολέα να αυξήσει την πρόσβαση κακόβουλου κώδικα από έναν περιορισμένο USER σε ένα λογαριασμό SYSTEM all-access.

Ο Will Dormann, μηχανικός του CERT / CC, έχει επιβεβαιώσει την ευπάθεια και εξέδωσε μια επίσημη ειδοποίηση χθες το βράδυ.

Ο Dormann λέει ότι η ευπάθεια βρίσκεται στο Windows Task Scheduler και πιο συγκεκριμένα στο Advanced Local Procedure Call (ALPC) interface.

Η διεπαφή ALPC είναι ένας εσωτερικός μηχανισμός των Windows που λειτουργεί ως σύστημα επικοινωνίας μεταξύ διαδικασιών. Το ALPC επιτρέπει σε μια διαδικασία client που εκτελείται εντός του λειτουργικού συστήματος να ζητήσει μια διαδικασία server που εκτελείται εντός του ίδιου λειτουργικού συστήματος για να παρέχει ορισμένες πληροφορίες ή να εκτελέσει κάποια ενέργεια.

Η ερευνήτρια, γνωστή με το όνομα SandboxEscaper, κυκλοφόρησε κώδικα proof-of-concept (PoC) στο GitHub για την εκμετάλλευση της διεπαφής ALPC μέσω της οποίας αποκτά κανείς SYSTEM access σε ένα σύστημα Windows.

Οι δημιουργοί κακόβουλου λογισμικού θα ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για αυτό το PoC, καθώς επιτρέπει στο κακόβουλο λογισμικό να αποκτά πρόσβαση διαχειριστή στα στοχοθετημένα συστήματα χρησιμοποιώντας μία πιο αξιόπιστη ευπάθεια από ότι πολλές υπάρχουσες μέθοδοι εκμετάλλευσης.

Η SandboxEscaper δεν έχει ειδοποιήσει τη Microsoft για την ευπάθεια, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει patch για αυτό το ελάττωμα. Επί του παρόντος, όλοι οι χρήστες των Windows είναι ευάλωτοι.

Οι επόμενες ενημερώσεις ασφαλείας της Microsoft προγραμματίζονται για την 11η Σεπτεμβρίου.

Η ερευνήτρια έχει διαγράψει επίσης τον λογαριασμό του στο Twitter μετά την αποκάλυψη της ευπάθειας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS