Πέμπτη, 9 Απριλίου, 10:24
Αρχική inet Android Pie: τι είναι τα Adaptive Battery και Brightness;

Android Pie: τι είναι τα Adaptive Battery και Brightness;

Πολύ πριν ανακοινώσει η Google το όνομα του Android Pie, η εταιρεία μιλούσε για το AI που θα συμπεριλαμβάνει η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητές συσκευές.
Δύο από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του “AI” είναι η προσαρμοστική μπαταρία και η προσαρμοστική φωτεινότητα. Και τα δύο έρχονται προεπιλεγμένα στο νέο λειτουργικό αλλά μπορούν να απενεργοποιηθούν πολύ εύκολα: Settings – Battery – Adaptive Battery and Settings – Display και Adaptive Brightness.
Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει αναφέρει πληροφορίες για το πώς ακριβώς λειτουργούν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Ωστόσο μάλλον αξίζει να τα δούμε.
Ο Ben Poiesz, που είναι επικεφαλής της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τα AI χαρακτηριστικά του Android, μίλησε με το VB και εξήγησε τι είναι τα Adaptive Battery και Adaptive Brightness.
Η ομάδα του Poiesz συνεργάστηκε με την DeepMind για στις δύο αυτές λειτουργίες, μια εταιρεία AI που αγόρασε η Google τον Ιανουάριο του 2014.
“Και οι ομάδες (Android και DeepMind) βρίσκονται στο Λονδίνο”, δήλωσε ο Poiesz. “Είναι στο ίδιο κτίριο, αλλά σε διαφορετικούς ορόφους. Αυτό μας επέτρεψε να συνεργαστούμε στενά για να καταλάβουμε ποια είναι η σωστή στρατηγική.” Ας δούμε όμως τι εννοεί:

Προσαρμοστική μπαταρία ή Adaptive Battery: μείωση κατά 5% της συνολικής CPUAndroid Pie

Το χαρακτηριστικό Adaptive Battery, με λίγα λόγια, υπολογίζει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και κρατώντας συχνά αυτές τις εφαρμογές στη μνήμη, ενώ οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε καθαρίζονται από την μνήμη, μόλις τελειώσετε με αυτές. Με άλλα λόγια, το Android Pie μπορεί να προσαρμοστεί στα πρότυπα χρήσης σας, για να ξοδεύει την ισχύ της μπαταρίας μόνο στις εφαρμογές που πιστεύει το Adaptive Battery ότι την χρειάζονται.

Προσαρμοστική φωτεινότητα ή Adaptive Brightness: 10% λιγότερες προσαρμογές

Μπορείτε να σκεφτείτε την προσαρμοστική φωτεινότητα (Adaptive Brightness) σαν αυτόματη φωτεινότητα. Μαθαίνει τις συνήθειες σας ακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζετε το ρυθμιστικό φωτεινότητας σε διαφορετικές συνθήκες και στη συνέχεια προσπαθεί να το κάνει για σας.
Πόσο καιρό χρειάζεται ο χρήστης της συσκευής για να παρατηρήσει τις διαφορές;
“Η προσωπική μου εμπειρία είναι περίπου μια εβδομάδα, όταν νιώθω ότι δεν είμαι πλέον μικροαλλαγές”, δήλωσε ο Poiesz.
Ο λόγος που ο Poiesz δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση για όλους τους χρήστες είναι απλή: Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Η Προσαρμοσμένη Φωτεινότητα χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα για να σταθεροποιηθεί, αλλά συνεχίζει να μαθαίνει όσο ο χρήστης χρησιμοποιεί την συσκευή του. Αν δεν την χρησιμοποιεί πολύ, το AI θα αργήσει να μάθει τις συνήθειές του, αφού και κάθε χρήστης έχει διαφορετικές προτιμήσεις στη φωτεινότητα.

Android Pie: Health Services της συσκευής

Βέβαια αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι τα χαρακτηριστικά Adaptive Battery και Adaptive Brightness μπορούν να ενημερώνονται ξεχωριστά από το Android. Η ομάδα δεν πρέπει να να περιμένει το Android 9.1 ή την επόμενη αναβάθμιση (OTA) για να βελτιώσει τα μοντέλα της. Αυτό είναι δυνατό επειδή τα δύο νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται σε μια εφαρμογή του Android (APK)
Για τους περίεργους, είναι η ίδια εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για την πρόβλεψη, στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, όταν η μπαταρία σας πάει να εξαντληθεί, εκτός από την χρήση της στα Adaptive Battery και Adaptive Brightness.
__________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...