Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Το USB Restricted Mode της Apple παρακάμφθηκε μόλις μετά την κυκλοφορία του

AppleΜια μέρα προτού η Microsoft ανακοινώσει τις ενημερώσεις ασφαλείας για τον Ιούλιο του 2018, η Apple ανακοίνωσε τις δικές της. Αυτό το μήνα, η εταιρεία με έδρα το Cupertino, δημοσίευσε ενημερώσεις για προϊόντα όπως τα macOS, iOS, watchOs, tvOS, Safari, iCloud for Windows και iTunes for Windows.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης ενημερώσεις ασφαλείας για το Boot Camp, το SwiftNIO και το XCode.

Το USB Restricted Mode κυκλοφορεί με το iOS 11.4.1

Οι περισσότερες ενημερώσεις είναι διορθώσεις σφαλμάτων για ελαττώματα που σχετίζονται με την ασφάλεια. Αλλά έχουν επίσης ξεκινήσει και νέα χαρακτηριστικά. Το πιο αναμενόμενο χαρακτηριστικό ασφαλείας ωστόσο είναι η προσθήκη του «USB Restricted Mode» στο iOS 11.4.1.

Το νέο USB Restricted Mode είναι μια λειτουργία που απενεργοποιεί τη θύρα USB στις συσκευές iOS μετά από μια ώρα. Για να την επανενεργοποιήσει, ο χρήστης πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό ασφαλείας του τηλεφώνου.

Η Apple παρουσίασε το χαρακτηριστικό αυτό ως μέρος ενός μέτρου ασφαλείας για να εμποδίσει ορισμένες εταιρείες λογισμικού να πουλούν την τεχνολογία «ξεκλειδώματος iPhone». Μια τέτοια εταιρεία είναι η Cellebrite, μια εταιρεία που πούλησε ένα τέτοιο εργαλείο στο FBI. Μία άλλη είναι η εταιρεία GrayShift, η οποία πριν από μερικούς μήνες άρχισε να παράγει μαζικά μια τεχνολογία με το όνομα GrayKey σε χαμηλή τιμή, η οποία την καθιστούσε οικονομικά βιώσιμη για τα αστυνομικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, η Apple παρουσίασε τη λειτουργία USB Restricted Mode σε iOS beta, αλλά αυτό δεν φάνηκε τα ανησυχεί την GrayShift, καθώς υπαινίχθηκε ότι διαθέτει ένα νέο τρόπο για να αντιμετωπίσει αυτό το χαρακτηριστικό ασφάλειας της Apple.

Το USB Restricted Mode έχει ήδη παρακαμφθεί

Χθες, ώρες μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του iOS 11.4.1 από την Apple, η εταιρία λογισμικού Elcomsoft, δημοσίευσε ένα blog post σχετικά με μια παράκαμψη για το χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Η εταιρεία λέει ότι συνδέοντας οποιαδήποτε συσκευή USB σε μια συσκευή iOS, μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία να ενεργοποιήσει το όριο μιας ώρας και να διατηρήσει τη θύρα USB του τηλεφώνου / tablet του χρήστη ανοιχτή και ευάλωτη σε επιθέσεις από τον εξοπλισμό Cellebrite και GrayShift .

Το USB Restricted Mode, παραδίδεται απενεργοποιημένο από προεπιλογή και οι χρήστες θα πρέπει να συμβουλευτούν τις ρυθμίσεις της συσκευής iOS, για να την ενεργοποιήσουν – κάτω από την ενότητα Touch ID & passcode και κάτω από την ετικέτα USB Accessories.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *