ΑρχικήsecurityΝέα ευπάθεια πλήττει τους επεξεργαστές της Intel

Νέα ευπάθεια πλήττει τους επεξεργαστές της Intel

Οι επεξεργαστές της Intel δέχονται και πάλι επίθεση… Αυτή τη φορά, πρόκειται για μια Lazy FP state restore ευπάθεια που πλήττει τις συσκευές ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες δημιουργίας των κατάλληλων patches.

Δυστυχώς, οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με την ευπάθεια είναι ελάχιστες. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η ευπάθεια επηρεάζει μόνο τους Intel επεξεργαστές και όχι τους AMD.

Σε αντίθεση με τα Specter και Meltdown, το τελευταίο πρόβλημα δεν είναι θέμα υλικού, που σημαίνει ότι μπορεί να διορθωθεί με τα κατάλληλα patches. Σαφώς, η Red Hat έχει ήδη αναλάβει δράση ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και λύσεις από τη Microsoft και την Apple.Intel

Όλοι οι επεξεργαστές που ξεκινούν με το Sandy Bridge επηρεάζονται από την ευπάθεια, επομένως υπάρχουν πολλοί από εσάς εκεί έξω που θα πρέπει να επιθυμούν την άμεση κυκλοφορία των patches. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι η ευπάθεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Ευχόμαστε πως όχι.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι η Intel τα έχει βρει σκούρα το τελευταίο διάστημα και οι απανωτές επιθέσεις δεν την αφήνουν να πάρει ανάσα. Βέβαια, θα μας πείτε «ας πρόσεχε» και θα έχετε δίκιο. Στη τελική, δεν φταίνε οι hackers όταν η εταιρεία το κάνει τόσο εύκολο.

Ευτυχώς, η Intel έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την αποκατάσταση του, μη θέλοντας να έχει τα ίδια “παρατράγουδα” όπως με τα Specter και Meltdown.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS