Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:37
Αρχική inet AI με βάση το πυρίτιο, θα μπορούσε να είναι 100X ενεργειακά αποδοτικότερο

AI με βάση το πυρίτιο, θα μπορούσε να είναι 100X ενεργειακά αποδοτικότερο

AIΣτην εποχή μας, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερους τομείς της καθημερινότητας. Αναμφισβήτητα, είναι μια πολύ χρήσιμη τεχνολογία η οποία κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Το πρόβλημα είναι, τα μεγάλα ποσά ενέργειας που απαιτούνται, για να λειτουργήσουν AI-based συστήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τεχνολογικές εταιρείες και ερευνητές σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν ενεργά να αναπτύξουν neural networks, που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Για το σκοπό αυτό, η IBM έχει αναπτύξει ένα νέο τσιπ με βάση το πυρίτιο, το οποίο περιέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός neural network και είναι 100 φορές πιο αποδοτικό ενεργειακά από τα υπάρχοντα τσιπ.

Τα neural networks, που εμπνέονται από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, συνήθως είναι περασμένα σε λογισμικό και ενσωματωμένα σε μια συσκευή.

Οι ερευνητές της IBM έχουν καταλήξει σε μικροηλεκτρικές τεχνητές συνάψεις στα τσιπ τους, που μιμούνται τις συνάψεις που συνδέουν μεμονωμένους νευρώνες στον εγκέφαλο. Η εργασία, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, περιγράφει τη νευρολογία ως την έμπνευση γι’ αυτό το έργο.

Αυτή η μέθοδος αντιμετωπίζει αρκετά κρίσιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής ακρίβειας, η οποία έχει αποτρέψει προηγούμενες προσπάθειες για την κατασκευή τεχνητών neural networks σε πυρίτιο. Οι ερευνητές εξέτασαν τη λειτουργικότητα του τσιπ, αναθέτοντάς του δύο απλές εργασίες: αναγνώριση εικόνων που σχετίζονταν με χειρόγραφα και με την ταξινόμηση χρωμάτων.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, καθώς το σύστημα ήταν απόλυτα ακριβές και κατανάλωσε μόνο 1 τοις εκατό ενέργεια σε σύγκριση με άλλα.

- Advertisement -

Ωστόσο, η IBM έχει πολύ δρόμο μπροστά της, καθώς ο σχεδιασμός του τσιπ είναι αρκετά ογκώδης. Έχει πέντε τρανζίστορ και τρία άλλα εξαρτήματα σε σύγκριση με ένα μόνο τρανζίστορ στα υπάρχοντα τυποποιημένα τσιπ.

Παρ ‘όλα αυτά, αυτή η εξέλιξη έχει μεγάλη σημασία καθώς θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία προηγμένων υπολογιστών με AI ενσωματωμένο στον πυρήνα τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...