Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Bitsight: Το 50% των business και entertainment apps έχουν ευπάθειες

Bitsight: Ενώ η ασφάλεια των mobile εφαρμογών είναι ένα θέμα σε όλους τους τομείς, μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το 50% των εφαρμογών που προέρχονται από επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες.

Η έρευνα που διεξήχθη από την BitSight διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό εφαρμογών για κινητά, που αφορούν business λειτουργίες έχουν κενά ασφαλείας.

«Οι εφαρμογές για κινητά θέτουν σημαντικούς κινδύνους, όπως η διαρροή δεδομένων, η κλοπή διαπιστευτηρίων και οι μη κρυπτογραφημένες προσωπικές πληροφορίες, όταν δεν ασφαλίζονται σωστά», δήλωσε ο Dan Dahlberg, τεχνικός διευθυντής της Bitsight.

Αναλύοντας τα δεδομένα περισσότερων από 10.000 εταιρειών που σχετίζονται με τους τομείς παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών, χρηματοδότησης, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και μέσων ενημέρωσης, η BitSight διαπίστωσε ότι τουλάχιστον μια στις δύο εταιρείες μουσικής, ειδήσεων, μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας απέτυχαν στα test ασφάλειας που έγιναν. Πάνω από το 10% αυτών έχουν μη κρυπτογραφημένα τα δεδομένα τοποθεσίας, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους επιτιθέμενους να έχουν πρόσβαση στη θέση GPS ενός χρήστη.

Επιπλέον, η έρευνα αναφέρει ότι επειδή μία στις τέσσερις εταιρείες χρηματοδότησης προσφέρει επικίνδυνες εφαρμογές για κινητά, υπάρχει το ενδεχόμενο πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση.

«Ο κλάδος των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών είχε το υψηλότερο ποσοστό  προβλημάτων στο πρωτόκολλο SSL (άκυρα πιστοποιητικά TLS / SSL): πάνω από το 34% των εφαρμογών που απέτυχαν στα high-severity tests ίσως να είναι ευάλωτες σε MITM(Man In The Middle) αλλά και άλλες επιθέσεις, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας «, έγραψε η BitSight.

Στον τομέα των υπηρεσιών που προσφέρονται από επιχειρήσεις, ειδικά στον κλάδο της εκπαίδευσης, το 32% των δοκιμασμένων εφαρμογών για κινητά δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων IP των συσκευών τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *