ΑρχικήsecurityBitsight: Το 50% των business και entertainment apps έχουν ευπάθειες

Bitsight: Το 50% των business και entertainment apps έχουν ευπάθειες

Bitsight: Ενώ η ασφάλεια των mobile εφαρμογών είναι ένα θέμα σε όλους τους τομείς, μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το 50% των εφαρμογών που προέρχονται από επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες.

Η έρευνα που διεξήχθη από την BitSight διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό εφαρμογών για κινητά, που αφορούν business λειτουργίες έχουν κενά ασφαλείας.

“Οι εφαρμογές για κινητά θέτουν σημαντικούς κινδύνους, όπως η διαρροή δεδομένων, η κλοπή διαπιστευτηρίων και οι μη κρυπτογραφημένες προσωπικές πληροφορίες, όταν δεν ασφαλίζονται σωστά”, δήλωσε ο Dan Dahlberg, τεχνικός διευθυντής της Bitsight.

Αναλύοντας τα δεδομένα περισσότερων από 10.000 εταιρειών που σχετίζονται με τους τομείς παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών, χρηματοδότησης, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και μέσων ενημέρωσης, η BitSight διαπίστωσε ότι τουλάχιστον μια στις δύο εταιρείες μουσικής, ειδήσεων, μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας απέτυχαν στα test ασφάλειας που έγιναν. Πάνω από το 10% αυτών έχουν μη κρυπτογραφημένα τα δεδομένα τοποθεσίας, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους επιτιθέμενους να έχουν πρόσβαση στη θέση GPS ενός χρήστη.

Επιπλέον, η έρευνα αναφέρει ότι επειδή μία στις τέσσερις εταιρείες χρηματοδότησης προσφέρει επικίνδυνες εφαρμογές για κινητά, υπάρχει το ενδεχόμενο πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση.

“Ο κλάδος των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών είχε το υψηλότερο ποσοστό  προβλημάτων στο πρωτόκολλο SSL (άκυρα πιστοποιητικά TLS / SSL): πάνω από το 34% των εφαρμογών που απέτυχαν στα high-severity tests ίσως να είναι ευάλωτες σε MITM(Man In The Middle) αλλά και άλλες επιθέσεις, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας “, έγραψε η BitSight.

Στον τομέα των υπηρεσιών που προσφέρονται από επιχειρήσεις, ειδικά στον κλάδο της εκπαίδευσης, το 32% των δοκιμασμένων εφαρμογών για κινητά δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων IP των συσκευών τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS