Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:45
Αρχική inet Black Friday και στην Ελλάδα του χρέους

Black Friday και στην Ελλάδα του χρέους

Το καταναλωτικό αλαλούμ της Black Friday ή Μαύρης (και όχι Μεγάλης) Παρασκευής που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης, πλησιάζει, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αρχίσει ήδη.

Η Black Friday είναι μια καθαρά αμερικάνικη ιδέα, που έχουν υιοθετήσει πάρα πολλές άλλες χώρες. Είναι η ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών (ή Thanksgiving), που πέφτει Πέμπτη. Black Friday

Η Μαύρη Παρασκευή σηματοδοτεί την έναρξη εορταστικών πωλήσεων σε όλα τα εμπορικά καταστήματα στις ΗΠΑ, και χαρακτηρίζεται από εκπτώσεις και φυσικά πολύ μεγάλα κέρδη για τους εμπόρους. Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 από τις ΗΠΑ, και αφορά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε χρονιάς.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων οι: Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελλάδα.

Η Παρασκευή ονομάστηκε μαύρη σαν μια παραπομπή στο χρώμα του μελανιού που χρησιμοποιείται από τους λογιστές για την καταγραφή των τεράστιων κερδών της εορταστικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ η Μαύρη Παρασκευή δεν είναι τίποτα άλλο από μία διαφημιστική καμπάνια και μία μέθοδος marketing που ακολουθούν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ή για να το πούμε καλύτερα όσες επιχειρήσεις έχουν την οικονομική δυνατότητα για διαφήμιση.

Να αναφέρουμε ότι εκτός από τους εμπόρους, και τους απατεώνες του διαδικτύου (αναφορά παρακάτω), ένα μεγάλο μερίδιο στην πίτα των κερδών, πάει και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Έτσι λοιπόν αποκτήσαμε άλλο ένα “έθιμο” που έχει σαν στόχο τα χρήματα που έχουν απομείνει στις τσέπες μας, μετά τις πληρωμές των φόρων και των τραπεζών.

Αν και η Μαύρη Παρασκευή είναι ένα σχετικά καινούργιο φαινόμενο στην Ελλάδα, εγχώριες εταιρείες φαίνεται να έχουν μελετήσει πολύ καλά τα κόλπα των ξένων εταιρειών, που ασχολούνται χρόνια με το “άθλημα.”

Την συγκεκριμένη μέρα θα δείτε διάφορα εκτός από την κλωτσοπατινάδα έξω από τα καταστήματα: από παραπλανητικές εκπτώσεις, μέχρι αύξηση στα spam email που έχουν στόχο να σας υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα, ή πολύ απλά την τσέπη σας.

Σύμφωνα με την Independent, οι μισές προσφορές που της Μαύρης Παρασκευής στη Βρετανία, ειδικά στα ηλεκτρικά είδη, είναι παραπλανητικές, αφού οι τιμές των προϊόντων διαφέρουν ελάχιστα ή και καθόλου από την προηγούμενη μέρα.

Την Μαύρη Παρασκευή θα δούμε το γνωστό “στα δύο προϊόντα το ένα δώρο” ή το “ότι πάρεις 100”, μεγάλους τίτλους σε sites, διαφημίσεις και βιτρίνες που ξεκινούν με το “Προλάβετε”, “Απίστευτες”, “Συγκλονιστικές.”

Ο κύριος στόχος είναι η να μπει ο πελάτης στο κατάστημα, από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο πωλητής ή και η ίδια η βιτρίνα.

Η Black Friday ή η κάθε  Black Friday έρχεται να ενισχύσει την ιδέα του όλα πάνε καλά.

Καλή σας Μαύρη Παρασκευή, απλά σκεφτείτε ότι αποκλείετε να πιάσετε κορόιδα τους εμπόρους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.