ΑρχικήsecurityΗ NSA συγκέντρωσε δεδομένα 534 εκατομμυρίων κλήσεων το 2017

Η NSA συγκέντρωσε δεδομένα 534 εκατομμυρίων κλήσεων το 2017

δεδομένα-NSAΗ νέα έκθεση Annual Statistical Transparency που δημοσιεύθηκε από το Office of The Director of National Intelligence (ODNI), μας αποκαλύπτει τα κυριότερα σημεία των εκστρατειών επιτήρησης της NSA.

Το 2017, η υπηρεσία συγκέντρωσε πάνω από 530 εκατομμύρια δεδομένα κλήσεων που σχετίζονται με άτομα στόχους, δηλαδή τρεις φορές περισσότερα από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2016 (151 εκατομμύρια).

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν μια σειρά από πληροφορίες, όπως ημερομηνίες και ώρες κλήσεων, διάρκεια κλήσεων κλπ. Δεν περιλαμβάνουν την ίδια τη συνομιλία. Ακόμα κι έτσι όμως, αυτά που συλλέγονται είναι αρκετά για να κατανοηθεί το περιεχόμενό τους.

Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε τον τεράστιο όγκο δεδομένων κλήσεων που συγκεντρώθηκαν, δεδομένου ότι ο αριθμός των στόχων για το 2017 ήταν αρκετά μικρότερος. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ένας στόχος θα μπορούσε να έχει διασυνδέσεις με πολλούς ανθρώπους, των οποίων τα αρχεία κλήσεων ίσως ήταν απαραίτητα, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερες λίστες εγγραφών κλήσεων.

Ένας εκπρόσωπος του ODNI δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση “δεν έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την εξουσία της για την απόκτηση αρχείων κλήσεων”.

“Αναμένουμε ότι αυτός ο αριθμός θα αλλάζει από έτος σε έτος”.

Παρότι η αύξηση μπορεί να φαίνεται εκπληκτική, η συλλογή δεδομένων έγινε σε μικρότερη κλίμακα από ότι παλιότερες φορές, όταν ο οργανισμός συγκέντρωνε κλήσεις που υπολογίζονταν σε δισεκατομμύρια ανά ημέρα. Κάτι που αποκάλυψε ο Edward Snowden το 2013.

Ένα νέο σύστημα επιτήρησης εισήχθη μετά την ψήφιση ενός νόμου το 2015 για να τεθεί ένα όριο στη συλλογή δεδομένων από το NSA. Χωρίς αμφιβολία, αυτή η αποκάλυψη ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσε ερωτήσεις από τους υπερασπιστές της ιδιωτικότητας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS