ΑρχικήinetΤο Facebook αποκαλύπτει τι γνωρίζουν οι διαφημιστές για εμάς

Το Facebook αποκαλύπτει τι γνωρίζουν οι διαφημιστές για εμάς

διαφημιστέςΤο Facebook, η εταιρεία που τον τελευταίο καιρό δέχεται τα πυρά όλων, έχει δημοσιεύσει ένα ακόμα blog post όπου δίνει απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. Αυτή τη φορά, το Facebook θέλει να μας δώσει πληροφορίες σχετικά με το τι γνωρίζουν για εμάς οι διαφημιστές.

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα και στο παρελθόν, το Facebook τονίζει ότι δεν πουλάει δεδομένα χρηστών. Η εταιρεία λέει ότι αυτό που προσφέρει στους διαφημιστές είναι “χώρος” στο Facebook για διαφήμιση, κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή τις εφημερίδες.

Για τη στόχευση διαφημίσεων, το Facebook ανέφερε ότι αναλύει τη δραστηριότητα των ανθρώπων στο κοινωνικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, των αναρτήσεων, των σελίδων που ακολουθούν, των άρθρων που διαβάζουν, των προσωπικών πληροφοριών που μοιράζονται κ.λπ.

Χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που παρέχονται από τους διαφημιζόμενους, όπως οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών τους. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη οι πληροφορίες που στέλνονται από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Το Facebook δήλωσε ότι δίνει στους διαφημιστές μόνο γενικές πληροφορίες σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια τους. Για παράδειγμα, τα δημογραφικά στοιχεία, τον αριθμό των ατόμων που έκαναν κλικ στις διαφημίσεις τους, το αν οι διαφημίσεις είναι πιο δημοφιλείς σε φορητές συσκευές ή επιτραπέζιους υπολογιστές κ.λ.π. Το Facebook υποστηρίζει ότι οι διαφημιζόμενοι δεν μπορούν να εντοπίσουν συγκεκριμένους χρήστες στο δίκτυο.

Ως χρήστες, οι άνθρωποι έχουν «κάποιο» έλεγχο σχετικά με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στην οθόνη τους. Είναι δυνατό να απενεργοποιήσουν τη στόχευση, αλλά όχι τις διαφημίσεις στο σύνολό τους, για προφανείς λόγους.

“Είμαι το προϊόν;”

Το Facebook δεν συμφωνεί με την κοινή πεποίθηση του διαδικτύου ότι το κοινωνικό δίκτυο είναι δωρεάν επειδή οι άνθρωποι είναι το προϊόν. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία θεωρεί ότι τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι το προϊόν.

“Είναι το ίδιο με μια δωρεάν μηχανή αναζήτησης, ιστοσελίδα ή εφημερίδα. Το βασικό προϊόν είναι η ανάγνωση των ειδήσεων ή η εύρεση πληροφοριών – και οι διαφημίσεις υπάρχουν για να χρηματοδοτήσουν αυτή την εμπειρία. “

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS