Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:12
Αρχική inet Τα Smartphones καταστρέφουν τον πλανήτη μας πιο γρήγορα απ΄όσο νομίζουμε

Τα Smartphones καταστρέφουν τον πλανήτη μας πιο γρήγορα απ΄όσο νομίζουμε

SmartphonesΌλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι βαδίζουμε προς την καταστροφή, ενώ απολαμβάνουμε την άνετη ζωή μας και τα φανταχτερά gadget μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι το τέλος θα μπορούσε να είναι πολύ πιο κοντά απ’όσο πιστεύαμε.

Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε ότι η τεράστια ποσότητα αποτυπώματος άνθρακα που απελευθερώνεται λόγω των smartphones, θα μπορούσε να σκοτώσει τον πλανήτη μας με ανησυχητικά γρήγορο ρυθμό.

Αυτή η έρευνα, η οποία διεξήχθη από μελετητές στο Πανεπιστήμιο McMaster, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Cleaner Production. Αναλύθηκαν οι επιπτώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας και της επικοινωνίας από το 2010 έως το 2020, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των laptop, των smartphones και των διακομιστών.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης ήταν αρκετά ανησυχητικά. Το 2007, οι ΤΠΕ αντιπροσώπευαν μόνο το 1% του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα. Τώρα, ο αριθμός αυτός έχει ήδη τριπλασιαστεί και αυξάνεται ραγδαία, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσει το 14% έως το 2040 – αυτό αποτελεί τις μισές από τις επιπτώσεις του άνθρακα, που προκαλούνται από ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών σε όλο τον κόσμο!

Ένας σημαντικός λόγος πίσω από αυτό είναι η εξόρυξη σπάνιων ορυκτών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός νέου smartphone. Αντιπροσωπεύει περίπου το 85% – 95% των συνολικών εκπομπών CO2 ενός τηλεφώνου στον μέσο κύκλο ζωής του για δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι η αγορά ενός νέου smartphone καταναλώνει την ίδια ενέργεια με την επαναφόρτιση και τη λειτουργία του παλιού για δέκα χρόνια. Οπότε, την επόμενη φορά θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε πριν πετάξετε το παλιό σας τηλέφωνο για ένα πιο καινούριο μοντέλο.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο συμπέρασμα ήταν ότι τα smartphones με μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης τείνουν να αφήνουν πίσω τους ένα πιο μεγάλο αποτύπωμα άνθρακα από τα μικρότερα. Στην πραγματικότητα, η Apple έχει αποκαλύψει δημόσια ότι η δημιουργία ενός iPhone 7 Plus παράγει περίπου 10% περισσότερο CO2 από το iPhone 6s.

Οι ερευνητές προέβλεψαν επίσης ότι το μέλλον δεν φαίνεται καλό με το Internet of Things να βομβαρδίζει τη ζωή μας με ακόμα περισσότερες συσκευές.

“Εάν οι κατασκευαστές δεν υιοθετήσουν γρήγορα πρακτικές 100% ανανεώσιμης ενέργειας, η εμφάνιση του IoT θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη συμβολή όλων των άλλων παραδοσιακών υπολογιστικών συσκευών και να αυξήσει δραματικά τις συνολικές παγκόσμιες εκπομπές πολύ πέρα ​​από τις προβλέψεις αυτής της μελέτης”.

Είναι αλήθεια ότι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι πέρα ​​από την ικανότητα ενός ατόμου ή μιας μόνο επιχείρησης, αλλά μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα κρατώντας τα παλιά μας τηλέφωνα για ένα ακόμη έτος όταν αυτό είναι δυνατό και μειώνοντας το δικό μας αποτύπωμα άνθρακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.