ΑρχικήsecurityTriada: Το Android Malware που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον...

Triada: Το Android Malware που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον χρήστη

Το malware με την ονομασία Triada επιτίθεται σε διάφορα μοντέλα Android και κλέβει τα δεδομένα τους. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μολύνει όλο και περισσότερες συσκευές. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, πάνω από  40 συσκευές επηρεάζονται από αυτό.

Η ανακάλυψη έγινε από τους ερευνητές της Ρωσικής εταιρείας ασφαλείας, Doctor Web.

Το Triada λειτουργεί μέσω της μόλυνσης ενός τμήματος του Android λειτουργικού συστήματος, που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση τρίτων εφαρμογών στο τηλέφωνο. Αν λοιπόν αυτό είναι μολυσμένο, τότε το malware έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις εφαρμογές και να εκτελεί δραστηριότητες χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.Triada

Το χειρότερο με το συγκεκριμένο malware είναι ότι μολύνει τις συσκευές κατά τη στιγμή κατασκευής τους οπότε ο χρήστης δεν το γνωρίζει όταν αγοράσει το τηλέφωνο. Σύμφωνα με τη Kaspersky Lab, είναι πολύ προηγμένο και ύπουλο. Έχει την ικανότητα να δρα εν αγνοία του ιδιοκτήτη της συσκευής. Αυτός ο ιός θεωρείται επίσης πολύ δύσκολος στην αφαίρεση και σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί.

Οι ερευνητές της Kaspersky Lab υποστηρίζουν ότι η πολυπλοκότητα του Triada αποτελεί απόδειξη ότι έμπειροι hackers βρίσκονται πίσω από την κατασκευή του. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές εάν οι hackers έχουν ενημερώσει αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Στο μεταξύ, οι εταιρείες που παράγουν αυτές τις συσκευές Android έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξη του malware.

Οι έρευνες της Doctor Wed επιβεβαιώνουν ότι το Triada έχει εντοπιστεί για πρώτη φορά στο smartphone Leagoo M9 το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ η εισβολή του κακόβουλου λογισμικού έγινε κατόπιν αιτήματος συνεργάτη της Leagoo και προγραμματιστή λογισμικού από τη Σαγκάη.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το κακόβουλο λογισμικό, κάνοντας root τη συσκευή σας και διαγράφοντας χειροκίνητα τον ιό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS