ΑρχικήinetΤο νέο υπερ-γρήγορο μόντεμ LTE της Qualcomm μας φέρνει πιο κοντά στο...

Το νέο υπερ-γρήγορο μόντεμ LTE της Qualcomm μας φέρνει πιο κοντά στο 5G

Τα μελλοντικά σας smartphone θα μπορούσαν να είναι απίστευτα γρήγορα ακόμα και χωρίς 5G.

QualcommΑυτή είναι η υπόσχεση του τελευταίου LTE chip της Qualcomm: του Snapdragon X24, το οποίο η εταιρεία λέει ότι είναι ικανό να χτυπήσει γρήγορες ταχύτητες λήψης μέχρι 2 gigabits ανά δευτερόλεπτο.

Η κορυφαία ταχύτητα της εταιρείας ωστόσο, είναι περισσότερο ένα βέλτιστο σενάριο, παρά μια εγγύηση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που καθορίζουν ταχύτητες δικτύου διαφορετικές από το μόντεμ.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας καλός λόγος να είμαστε τουλάχιστον συγκρατημένα αισιόδοξοι για το τελευταίο ορόσημο της Qualcomm: αν μη τι άλλο είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το μέλλον του 5G.

Σε αυτό το σημείο, ίσως να αναρωτιέστε γιατί μια εταιρεία που στοχεύει στο 5G συνεχίζει να επενδύει σε μάρκες LTE. Αλλά αποδεικνύεται ότι η αναβάθμιση του LTE είναι ένα σημαντικό μέρος του επερχόμενου 5G.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι είναι προγραμματισμένο να φέρει τα πρώτα τηλέφωνα 5G στην αγορά το 2019, χάρη σε μια σειρά νέων συνεργασιών με τις HTC, LG και άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, παρόλο που τα πρώτα 5G δίκτυα φέρεται να είναι έτοιμα το 2019, η πραγματικότητα είναι ότι θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, έως ότου το 5G να είναι ευρέως διαθέσιμο και υποστηρίξιμο.

Ακόμη και η Qualcomm παραδέχεται βέβαια ότι τα πρώτα δίκτυα 5G θα έχουν πιθανώς κάποια θέματα, όπως και τα πρώτα δίκτυα LTE και 3G. Εξαιτίας αυτού, οι πρώτες δύο γενιές των τηλεφώνων 5G θα εξακολουθήσουν να βασίζονται, τουλάχιστον εν μέρει, στις συνδέσεις LTE (ακριβώς όπως τα τηλέφωνα τώρα περιστασιακά αλλάζουν σε 3G όταν οι συνθήκες είναι κακές).

Αλλά δεδομένου ότι οι ταχύτητες 5G θα είναι τόσο πιο γρήγορες από ό, τι συνηθίζαμε – ακόμη και το 1gbps είναι 51 φορές πιο γρήγορο από τη μέση ταχύτητα του ταχύτερου δικτύου LTE στις Ηνωμένες Πολιτείες – η πτώση θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο εμφανής.

Και εδώ μπαίνει το X24. Αν είναι σε θέση να υποστηρίξει τόσο τις 5G όσο και τις εξαιρετικά γρήγορες συνδέσεις LTE, οι συσκευές θα είναι σε θέση να κάνουν πιο απρόσκοπτα την ανταλλαγή μεταξύ 5G και LTE, καθώς οι ταχύτητες – όπως ελπίζουμε – θα είναι πιο συγκρίσιμες.

Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου οι μεταφορείς θα βελτιώσουν την υποδομή τους και οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα βελτιώσουν το υλικό τους καθιστώντας αυτά τα είδη χειραφέτησης όλο και λιγότερο αναγκαία με την πάροδο του χρόνου. Αλλά αυτή η μετάβαση είναι πιθανό να διαρκέσει πολύ περισσότερο από ένα ή δύο χρόνια. Εν τω μεταξύ, η αναβάθμιση του LTE μπορεί να είναι η επόμενη, καλύτερη επιλογή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS