ΑρχικήinetTips ασφάλειας που όλοι πρέπει να γνωρίζουν!

Tips ασφάλειας που όλοι πρέπει να γνωρίζουν!

 

tips ασφάλειας
tips ασφάλειας

Tips ασφάλειας που όλοι πρέπει να γνωρίζουν!

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές και μεμονωμένα και συνολικά σε θέματα ασφάλειας που άπτονται της προσοχής όλων μας, αλλά από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο ποτέ δεν είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη μάζα διαδικτυακών επιθέσεων εξακολουθεί να γίνεται επειδή κάποιος χρήστης ξέχασε να κάνει κάποιο update ή – έλεος έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας – είχε τα στοιχεία πρόσβασης γραμμένα σε χαρτάκι κολλημένο στην οθόνη του υπολογιστή, στο excel με το πρόγραμμα εξεταστικής, στον τοίχο του στο Facebook!

Δείτε αυτό το άρθρο με μεγάλη προσοχή και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ελέγξετε πραγματικά τι κάνετε από όλα αυτά και τελικά κατά πόσο είστε εκτεθειμένοι.

Προσοχή στις επιθέσεις μέσω social media

Δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που πατήσατε το χαρούμενο αρκουδάκι που εμφανίστηκε δεξιά στην οθόνη σας φωνάζοντας ότι κερδίσατε από 100 μέχρι 10000000000 ευρώ! Δεχτείτε απλά ως θέσφατο ότι κανένας δεν μας χαρίζει ΤΙΠΟΤΑ δωρεάν στο διαδίκτυο! Μπράβο σας λοιπόν γίνατε, για ακόμη μια φορά, μέρος ενός botnet! Ένα ακόμα βασικό κομμάτι που πρέπει να προσέχουμε στα social media, είναι οι επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής (social media). Η κουκλάρα που σου πιάνει την κουβέντα κατά πάσα πιθανότητα, μάντεψε, δεν είναι κουκλάρα. Περισσότερο θα μοιάζει με αυτόν τον τύπο στην φωτογραφία που προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να σου τσιμπήσει τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας!

tips ασφάλειας
tips ασφάλειας

Άλλαξε το Pin του τηλεφώνου σου με κανονικό κωδικό

Και μην μου έχεις για ακόμα μια φορά 0000 ή 1111 λες και είσαι η γιαγιά που έχει Αλτσχάϊμερ. Ο default κωδικός-pin δεν είναι ασφαλής σε κανενός είδους συσκευή. Πήγαινε στις ρυθμίσεις της φορητής σου συσκευής και άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης σε κάτι γενναίο! Είτε χρησιμοποιείς iOS είτε Android έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τις ρυθμίσεις πρόσβασης. Αν από την άλλη δεν θέλεις να έχεις έναν κωδικό πρόσβασης που σέβεται τον εαυτό του, απλά άλλαζε συχνά PIN.

Φυσικά θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα tips ασφάλειας τόσο για οικιακούς χρήστες όσο και για εταιρικούς. Μέχρι τότε stay tuned!

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS