Μετά από χρόνια κυκλοφορίας του Kinect, η Microsoft αποφάσισε τελικά να τερματίσει την κυκλοφορία της επαναστατικής κονσόλας.
Η Microsoft δήλωσε στο site καινοτομίας Fast Co Design ότι μετά από επτά χρόνια παραγωγής, θα σταματήσει πλέον την κυκλοφορία της βοηθητικής κονσόλας του Xbox, η οποία επέτρεπε στους παίκτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να μπουν ενεργά στο παιχνίδι πηδώντας, παίζοντας και χτυπώντας.
Το Kinect χρησιμοποιεί υπέρυθρη χαρτογράφηση για να καταγράψει τα 3D σχήματα των δωματίων και τις ακροβατικές κινήσεις των ανθρώπων μέσα τους.
Ένα φεγγάρι που εξαφανίστηκε ίσως διαμόρφωσε τον Άρη
StealC: Κατάχρηση kiosk mode του browser για κλοπή password
Λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας εγκρίθηκε για τα AirPods Pro
Υπάρχουν ακόμα περίπου 35 εκατομμύρια συσκευές Kinect στον κόσμο σήμερα, μια απόδειξη για το πόσο δημοφιλείς ήταν: Το 2011, η Kinect ήταν η συσκευή με τη μεγαλύτερη ταχύτητα πώλησης στη Γη, που πωλούσε πάνω από 130.000 μονάδες την ημέρα για δύο μήνες.
Οι προγραμματιστές παιχνιδιών ωστόσο, δεν ήταν ενθουσιασμένοι με την ανάπτυξη παιχνιδιών που αφορούσαν ενεργά κινούμενα σώματα. Οι προγραμματιστές, οι οποίοι άνθιζαν σχεδιάζοντας παιχνίδια που βασίζονταν σε έναν παραδοσιακό φορητό ελεγκτή, είχαν ελάχιστα κίνητρα να τα αλλάξουν – έτσι σε μεγάλο βαθμό, δεν το έκαναν. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκαν λίγα και ως επί το πλείστον μη αναγνωρίσιμα παιχνίδια που εκμεταλλεύτηκαν ειδικά τα χαρακτηριστικά του Kinect.
Μεγάλα franchises – όπως τα παιχνίδια Halo – δεν έκαναν ποτέ το άλμα στο ενεργό στυλ παιχνιδιού του Kinect, τουλάχιστον σε κάθε είδος πρωτοποριακού τρόπου που θα μπορούσε να επικυρώσει τη χρήση της συσκευής για προγραμματιστές.
Στα τελευταία στάδια της ζωής του, η Microsoft πρόσθεσε στο Kinect τη δυνατότητα να μεταδίδει βίντεο και ήχο μέσω του Skype και του Twitch, αλλά προφανώς αυτό δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Η τεχνολογία ανίχνευσης 3D της Kinect υπάρχει και πέρα από τη Microsoft και σύντομα θα χρησιμοποιείται παντού: ζει στο επικείμενο iPhone X, το οποίο έχει διεγείρει τόσο τον ενθουσιασμό όσο και την ανησυχία με την υπέρυθρη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.
Το ίδιο το Kinect μπορεί να είναι νεκρό, αλλά θα δούμε τις εφαρμογές του να επεκτείνονται πολύ πιο πέρα από την αποτυχημένη είσοδό του στα βιντεοπαιχνίδια.