ΑρχικήinetΗ Sony επαναφέρει ένα παλιό φαβορί, για να επιστρέψει στο AI

Η Sony επαναφέρει ένα παλιό φαβορί, για να επιστρέψει στο AI

Θυμάστε τον Aibo; Ήταν το σκυλί ρομπότ της Sony και για χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε εξάψει τη φαντασία όλων, ως ένα από τα πιο προηγμένα κατοικίδια ρομπότ στην αγορά.

Sony

Το Aibo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999, αλλά δυστυχώς σταμάτησε το 2006 ως μέρος της μείωσης του κόστους από την ιαπωνική εταιρεία.

Αλλά σύμφωνα με το Nikkei, το Aibo θα κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή την άνοιξη του επόμενου έτους, με την εταιρεία να επαναφέρει την αρχική ομάδα πίσω από το Aibo, η οποία είχε απορροφηθεί σε άλλα τμήματα όταν σταμάτησε το τμήμα του Aibo.

Το νέο Aibo θα έρθει με πολλά νέα κόλπα.

Πρώτον, θα λειτουργήσει λιγότερο σαν ένα “κατοικίδιο ζώο” και περισσότερο σαν μια έξυπνη οικιακή συσκευή, εξοπλισμένη με σύνδεση AI και διαδικτύου, παρόμοια με τα έξυπνα ηχεία που προέρχονται από τους ομοειδείς Amazon και Google.

Η Sony σχεδιάζει επίσης να βασίσει το νέο Aibo σε ένα ανοικτό λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέψει σε τρίτους προγραμματιστές να προσθέσουν χαρακτηριστικά στο μικρό σκυλί.

Η ανάπτυξη του AI που έρχεται τώρα, θα μπορούσε να σημαίνει ένα νέο ξεκίνημα για Aibo – καθώς και η Sony, η οποία είχε εγκαταλείψει την ασχολία της με τα ρομπότ για 12 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η Sony προσπάθησε να αντιστρέψει αυτό το γεγονός. Πέρυσι, επένδυσε στον προγραμματιστή λογισμικού AI Cogitai.

Η εταιρεία έχει επίσης παραδεχθεί ότι οι προσπάθειές της “έχουν μείνει πιο πίσω” από άλλους τεχνολογικούς γίγαντες που έχουν επενδύσει στην AI, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρχαν ακόμα “ανεξερεύνητες περιοχές”.

“Έχουμε πολλά προϊόντα στον φυσικό κόσμο”, ανέφερε εκπρόσωπος της Sony στο ZDNet. “Φτιάχνουμε hardware, αυτή είναι η δύναμή μας.”

Το Aibo που πωλήθηκε για ένα επιβλητικό $ 2.500 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, καθιστώντας το πολύ λιγότερο προσιτό για το μέσο νοικοκυριό. Δεν υπάρχει ακόμη καμία αναφορά για το πόσο θα κοστίσει η νέα έκδοση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS