ΑρχικήinetΝέες δοκιμές αποκαλύπτουν το καλύτερο antivirus για τα Windows 7

Νέες δοκιμές αποκαλύπτουν το καλύτερο antivirus για τα Windows 7

Η Microsoft στοιχηματίζει πολλά στο Windows Defender για τα Windows 8.1 και τα Windows 10, όπου η δική της λύση έρχεται προεγκατεστημένη, αλλά όσον αφορά τα Windows 7, οι χρήστες που εκτελούν αυτήν την έκδοση λειτουργικού συστήματος πρέπει να εγκαταστήσουν ένα προϊόν ασφαλείας χειροκίνητα για να βεβαιωθούν ότι τα δεδομένα τους είναι προστατευμένα.

windows

Η επιλογή ενός antivirus για τα Windows 7 βασικά έρχεται από μια μακρά λίστα προϊόντων, είτε δωρεάν είτε με άδεια πληρωμής, είτε πηγαίνοντας για το ίδιο το λογισμικό ασφαλείας της Microsoft, αν και οι πιο πρόσφατες δοκιμές δείχνουν ότι αυτό δεν είναι μια καλή ιδέα.

Το γερμανικό ινστιτούτο ασφάλειας AV-TEST έχει πραγματοποιήσει μια νέα σειρά δοκιμών στα Windows 7, αποκαλύπτοντας ότι τα Antivirus Kaspersky εξακολουθούν να είναι τα κορυφαία αυτή τη στιγμή. Oι δοκιμές υποδεικνύουν ότι το Kaspersky πήρε το μέγιστο 18 βαθμούς, με 6 βαθμούς για κάθε στάδιο, δηλαδή την προστασία, τις επιδόσεις και τη χρηστικότητα.

Το Trend Micro και το Bitdefender ήταν σχεδόν άψογα, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην έρευνα με 17,5 μονάδες, ενώ το Symantec, το Bullguard, το Avira και το AhnLab έλαβαν 17 μονάδες. Η ESET, η οποία σε ένα σημείο ήταν κορυφαίος πωλητής ασφάλειας, παρουσίασε κάτω από τις προσδοκίες και κέρδισε μόλις 15,5 μονάδες, με 5 μονάδες για προστασία, 4,5 μονάδες για απόδοση και 6 μονάδες για χρηστικότητα.

Όσον αφορά τα Antivirus που ήταν τα χειρότερα, υπάρχουν δύο από αυτά: τα antivirus της Microsoft και της Comodo. Το ινστιτούτο AV-TEST λέει ότι η λύση ασφάλειας της Microsoft έλαβε μόλις 13,5 μονάδες, ενώ η Comodo ήταν και πάλι στο κατώτατο σημείο του τεστ με μόλις 12,5 μονάδες.

Η Microsoft ανταμείφθηκε με 5 βαθμούς για προστασία, 4,5 μονάδες για απόδοση και 4 μονάδες για χρηστικότητα, ενώ το antivirus της Comodo σημείωσε μόλις 1,5 βαθμούς στην απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματός σας και θα μπορούσε να επιβραδύνει δραματικά ένα σύστημα Windows 7.

Ως συνήθως, η διατήρηση ενός υπολογιστή καθαρού και σε κορυφαία μορφή δεν καταλήγει μόνο σε ένα ισχυρό προϊόν εντοπισμού ιών και οι χρήστες που παραμένουν μακριά από πιθανές απειλές, κακόβουλους ιστότοπους και μολυσμένα αρχεία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε να έχετε ένα σύστημα εκτεθειμένο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS