ΑρχικήinetΥπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκινά στη Σιγκαπούρη

Υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκινά στη Σιγκαπούρη

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, πρόκειται να κυκλοφορήσουν πολύ περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Σιγκαπούρης – και τουλάχιστον 1.000 από αυτά θα είναι στην υπηρεσία της BlueSG, της πρώτης υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτων της χώρας.

ενοικίασης

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν με την κατασκευή των πρώτων 30 από τους συνολικά 500 σταθμούς φόρτισης  BlueSG στο νησί.

Η BlueSG προέρχεται από τη γαλλική εταιρία μεταφορικών μέσων Bollore και δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης ότι σκοπεύει να διαθέσει 1.000 από τα αυτοκίνητά της και 2.000 σημεία φόρτωσης (που ξεπερνούν τους 500 σταθμούς) στη Σιγκαπούρη μέχρι το 2020.

Επίσης, προορίζει 400 από αυτά τα 2.000 σημεία για μη χρήστες BlueSG – πιθανώς για ιδιωτικούς οδηγούς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων, που μπορούν να πληρώνουν ένα ποσό για να τα φορτίσουν.

Τα αυτοκίνητα για την BlueSG φαίνεται ότι είναι το μοντέλο Blucar της Bollore, το οποίο προμηθεύει στις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων όπως στο Autolib στο Παρίσι και το BlueIndy στην Indiana των ΗΠΑ.

Η υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Σιγκαπούρης να μειώσει τελικά την ιδιοκτησία αυτοκινήτων και να ελαττώσει μαζί με αυτό, την εξάρτηση των πολιτών από την οδήγηση.

Από το περασμένο έτος, η χώρα έχει επιτρέψει σε μια πληθώρα εταιρειών που νοικιάζουν ποδήλατα, να δημιουργήσουν καταστήματα και η αρχή μεταφορών εργάζεται για να συνδέσει τους ποδηλατόδρομους και τους πεζόδρομους, ώστε όσοι θέλουν να μπορούν να φτάσουν σε ένα σταθμό μετρό με τα πόδια ή το ποδήλατο ή ακόμα το ηλεκτρικό τους σκούτερ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS