ΑρχικήinetΚλιματιστικό που μπορεί να χωρέσει στην τσέπη σας

Κλιματιστικό που μπορεί να χωρέσει στην τσέπη σας

Οι ερευνητές της UCLA έχουν αναπτύξει ένα νέου τύπου κλιματιστικό που δεν είναι μόνο ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να χωρέσει στην τσέπη σας!

κλιματιστικό

Όταν σκεφτόμαστε κλιματιστικά, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι μια μεγάλη ογκώδης μηχανή που τοποθετείται σε έναν τοίχο, η οποία δροσίζει ολόκληρο το δωμάτιο. Αυτά τα μηχανήματα συνήθως χρησιμοποιούν ουσίες, που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον όταν διαλύονται ή δεν απορρίπτονται σωστά. Αυτή η νέα έρευνα, μπορεί ενδεχομένως να τα αλλάξει όλα αυτά.

Πώς λειτουργεί ?

Αυτές οι συσκευές ονομάζονται θερμοηλεκτρικοί ψύκτες και δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα παραδοσιακά AC. Χρειάζονται ακριβά κεραμικά υλικά και δεν είναι τα πιο αποτελεσματικά για την ψύξη ολόκληρων δωματίων, όπως ένα κλασικό κλιματιστικό. Ο λόγος για αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν.

Οι ερευνητές έχουν πει ότι αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό πεδίο που αποβάλει την ανεπιθύμητη θερμότητα μέσω ειδικά σχεδιασμένων υλικών. Χρησιμοποιούνται πολυμερή με ειδικές ιδιότητες και τοποθετούνται μεταξύ δύο σημείων – μιας πηγής θερμότητας και ενός ψύκτη που απορροφά τη θερμότητα.

Όταν το πολυμερές έρχεται σε επαφή με την πηγή θερμότητας, θα απορροφήσει τη θερμότητα. Σε αυτό το σημείο, το ηλεκτρικό πεδίο είναι ανενεργό. Όταν το πολυμερές έρχεται σε επαφή με τον ψύκτη, το ηλεκτρικό πεδίο είναι ενεργοποιημένο. Αυτό το πεδίο θα αναγκάσει τα μόρια του πολυμερούς να τακτοποιηθούν σε μια συγκεκριμένη σειρά που θα ωθήσει τη θερμότητα προς τα έξω.

Φθηνότερο από τα παραδοσιακά ACs

Εκτός από την ενεργειακή απόδοση, υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να καταλήξει να είναι φθηνότερη από την AC που χρησιμοποιούμε σήμερα. Τα παραδοσιακά AC χρησιμοποιούνται για να δροσίσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο. Με την τεχνολογία αυτή, οι εταιρείες θα μπορούσαν αντ ‘αυτού να δροσίσουν μεμονωμένες θέσεις, εξοικονομώντας έτσι τους λογαριασμούς ρεύματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS