ΑρχικήinetARCore SDK από τη Google AR χωρίς επιπλέον αισθητήρες

ARCore SDK από τη Google AR χωρίς επιπλέον αισθητήρες

Η Google διέθεσε σήμερα μια προεπισκόπηση του ARCore, ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού Android (SDK) που φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα σε υπάρχοντα και μελλοντικά τηλέφωνα Android χωρίς να απαιτούνται πρόσθετοι αισθητήρες ή hardware. Οι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν το SDK άμεσα και να αρχίσουν να δημιουργούν νέες εμπειρίες AR στο Android.ARCore

Η προεπισκόπηση του ARCore υποστηρίζει επί του παρόντος το Google Pixel, το Google Pixel XL, το Samsung Galaxy S8 και το Samsung Galaxy S8+.

Απαιτείται από Android 7.0 Nougat και πάνω.

Η Google ελπίζει ότι το ARCore θα προστεθεί σε 100 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος της προεπισκόπησης (δεν δόθηκε κάποια ημερομηνία για την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης).

Η Google φέρεται να συνεργάζεται με κατασκευαστές κινητών συσκευών όπως η Samsung, η Huawei, η LG, η ASUS και άλλους πολλούς για να φέρει με το νέο SDK “περισσότερη ποιότητα και υψηλότερη απόδοση” σε περισσότερες συσκευές.

Η σημερινή κυκλοφορία είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στο σχέδιο της Google να φέρει δυνατότητες AR σε περισσότερες συσκευές. Το ARCore βασίζεται στο project που έχει ήδη γίνει με την πλατφόρμα augmented reality της εταιρείας Tango.

Το Tango κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014 και έκτοτε διέθεσε μόνο σε μια σειρά συσκευών, με δύο εμπορικά τηλεφώνα: το Phab 2 Pro της Lenovo τον Αύγουστο του 2016 και το Zenfone AR του Asus αυτό το μήνα.

Το ARCore υποτίθεται ότι ευνοεί ευρύτερα το Android, το οποίο η Google θεωρεί σαν “τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για κινητά στον κόσμο.” Σήμερα υπάρχουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές Android.

To ARCore επικεντρώνεται σε τρεις τομείς για να φέρει την επαυξημένη πραγματικότητα σε κινητά τηλέφωνα Android: την παρακολούθηση της κίνησης, την κατανόηση του περιβάλλοντος και την εκτίμηση του φωτός.

Η παρακολούθηση της κίνησης επιτυγχάνεται με τη χρήση της κάμερας του τηλεφώνου για την παρακολούθηση σημείων στην αίθουσα και μετρήσεων της αδράνειας από τον αισθητήρα IMU της συσκευής.

Αυτή η διαδικασία, ονομάζεται οπτική αδρανειακή οδομετρία (visual inertial odometry ή VIO), και επιτρέπει στο ARCore να καθορίσει τη θέση (τη θέση και τον προσανατολισμό) του τηλεφώνου σε σχέση με τον χώρο.

Περιβαλλοντική κατανόηση σημαίνει ότι αντικείμενα AR μπορούν να τοποθετηθούν σε επιφάνειες, όπως ένα δάπεδο ή ένα τραπέζι. Το ARCore μπορεί να ανιχνεύσει τις οριζόντιες επιφάνειες χρησιμοποιώντας τα ίδια χαρακτηριστικά τους (οπτικά διακριτά χαρακτηριστικά στην εικόνα της κάμερας που μπορεί να αναγνωρίσει το ARCore ακόμα και όταν η θέση της κάμερας αλλάξει ελαφρά) που χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση της κίνησης.

Η εκτίμηση του φωτός επιτρέπει στο ARCore να παρακολουθεί τον φωτισμό στο περιβάλλον και να επιτρέπει στους προγραμματιστές να φωτίζουν εικονικά αντικείμενα με τρόπους που ταιριάζουν στο περιβάλλον τους, καθιστώντας την εμφάνισή τους πιο ρεαλιστική.

Κατεβάστε το νέο SDK

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS